Biztonsági aggályok miatt az USA megvizsgálja a Kínában gyártott autókat

2024. március 01.
21.1711
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Fehér Ház a minap vizsgálatot jelentett be, ugyanis véleményük szerint a Kínában gyártott gépjárművek nagy mennyiségű érzékeny adatot gyűjtenek be vezetőikről és utasaikról, miután az autókban található infotaiment rendszerek folyamatosan kapcsolódnak a telefonokhoz.

Dübörög az autógyártás az ázsiai országban, legfőképpen az elektromos autók gyártása, de az USA ismét veszélyesnek találja mindezt, emiatt vizsgálatot indít. A Biden-adminisztráció úgy véli, hogy a Kínában gyártott autók nagy mennyiségű érzékeny adatot gyűjtenek be vezetőikről és utasaikról, emellett rendszeresen használják kameráikat és érzékelőiket, hogy részletes információkat rögzítsenek az Egyesült Államok infrastruktúrájáról.

A vizsgálatot a Kereskedelmi Minisztérium fogja vezetni, akiknek elsősorban azt kell megérteniük, hogy milyen technológia van beépítve az autókba, ezek mennyi és milyen adatokat rögzítenek, esetlegesen továbbítanak. Továbbá lehet-e őket távolról letiltani vagy akár manipulálni. Nem ez az első alkalom, hogy az Egyesült Államok vizsgálja a kínai vállalatokat, néhány éve emiatt került kitiltásra a Huawei és a ZTE is.
5 hozzászólás

Fikarc

5 hónapja, 2 napja

Minden kínai, ezzel sokat nem fognak tudni tenni. Nagyrészt Amerika miatt olyan erősek amilyenek.

válasz erre

Ronalddo

5 hónapja, 2 napja

Mennyire parás egy nép ez! röhögő smiley

válasz erre

petrovicsz

5 hónapja, 2 napja

Mondjuk ezt meg is értem.

válasz erre

CharlieFirpo

5 hónapja, 3 napja

Ehhh amcsik.

válasz erre

Eltohn

5 hónapja, 3 napja

USA nagyon parázik. Közben a Tesla full hulladék, az nem zavarja őket. röhögő smiley

válasz erre