Bizonyíthat a PipeWire a Fedora következő kiadása előtt

2020. december 15.
18.3952
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
Korábban már hírt adtunk arról, hogy a Fedora fejlesztői között felmerült javaslat szerint lecserélnék az alapértelmezett multimédia kezelőt PulseAudio-ról a friss PipeWire alkalmazásra.

A legutolsó Fedora Engineering Steering Committee (FESCo) megbeszélésen a fejlesztők megvitatták a dolgot és engedélyezték a PipeWire alapértelmezetté emelését, viszont az eredeti javaslatot annyiban módosították, hogy más határidőket szabtak a módosításnak.

A PipeWire így már a fejlesztői kiadásokban alapértelmezett lesz, viszont a Fedora 34 béta kiadás előtt egy héttel már késznek kell lennie az implementálásnak, hogy több idő maradjon a tesztelésére és elegendő időt hagynak így maguknak a fejlesztők is, hogy ha mégsem válik be, akkor visszaállíthassák a módosításokat és akkor a bevezetést átcsúsztatják a Fedora 35 kiadásra.

Sok fejlesztő még mindig azon az állásponton van, hogy a PipeWire még nem áll készen a használatra, mert több funkció is hiányzik még belőle, így igen kérdéses, hogy miként is fog szerepelni a széles körű tesztelésen.
lecserélnék az alapértelmezett multimédia kezelőt PulseAudio-ról a friss PipeWire alkalmazásra.'>
2 hozzászólás

Huginn

3 éve, 10 hónapja és 24 napja

Ahogy mondani szoktam: Windows alatt ha tetszik egy program, vedd meg. Linux alatt ha tetszik egy program, fejezd be. :-)

válasz erre

Porthos

3 éve, 10 hónapja és 24 napja

Mondjuk ez azért így sokkal jobb megoldás mint rögtön élesbe tenni valamit.

válasz erre