Biden elnök megtiltotta a Kaspersky szoftverek amerikai értékesítését az oroszországi kapcsolatok miatt

2024. június 20.
6.6391
csirkee profilja, adatai
csirkee
A számítógépes biztonsági megoldásokat kínáló cég a jelek szerint elveszítette értékesítési jogait az Egyesült Államokban, miután a Biden-adminisztráció csütörtökön bejelentette döntését, mindez az orosz kormánnyal való szoros kapcsolata miatt történt.

Biden elnök szerint a Kaspersky Lab szoftvereivel képes érzékeny információkat lopni, rosszindulatú programokat telepíteni vagy visszatarthatja a kritikus frissítéseket. Mindezek miatt az elnökség úgy döntött, hogy megtiltják a vállalatnak a víruskereső szoftverének értékesítését az Egyesült Államokban. A vádakra egyelőre nem reagált a cég, de korábban azt nyilatkozták, hogy ez egy magánkézben lévő vállalat, amely nem áll kapcsolatban az orosz kormánnyal.

Korábban hasonlóan korlátozták a Huaweit és más kínai vállalatokat is az országban még Trump elnöksége idején, miszerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek az ilyen vállalatok. A Kaspersky korlátozása szeptember 29-én lép életbe, mely hatással lesz a szoftverfrissítésekre, a viszonteladásra és a termék licencelésére is - írja a Reuters.
3 hozzászólás

Ronalddo

3 hete és 2 napja

Egy rakás **** a,múgy is. Kb mint az eset. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

3 hete és 2 napja

Őszintén nem vagyok meglepve.

válasz erre

CharlieFirpo

3 hete és 3 napja

Amúgy is egy rakás sz*r.

válasz erre