Betiltják a rögzítésre alkalmas eszközöket a mozikban

2014. november 03.
5321
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Betiltják a rögzítésre alkalmas digitális eszközök ? okosszemüvegek, okoskontaktlencsék, okoskarórák ? viselését az amerikai mozikban ? írja a Variety filmes portál.

A döntést a legnagyobb filmipari cégeket tömörítő Amerikai Mozgókép Szövetség és a Mozitulajdonosok Országos Szövetsége szerdán jelentette be.

?A mozikban történő illegális filmrögzítések megakadályozása érdekében tett erőfeszítéseink részeként zéró toleranciát alkalmazunk bármilyen rögzítőeszköz használata esetén a vetítések időtartalma alatt? ? áll a két szervezet közös állásfoglalásában.

A közlemény szerint a nézőket meg fogják kérni, hogy kapcsolják ki és tegyék eldigitális eszközeiket a filmvetítések idejére, vagy pedig hagyják el a mozitermet. Amennyiben felmerül az illegális felvételkészítés gyanúja, a mozik értesítik a hatóságokat. Az okostelefonokat már korábban kitiltották sok amerikai moziból. A szűk körben tesztelés alatt álló Google Glass okosszemüveg a közeljövőben lesz széles körben is hozzáférhetővé. Ezek a hordozható okoseszközök az interneten keresztül teszik lehetővé filmek rögzítését és terjesztését.
Az intelligens eszközök ügye annak ellenére késztette határozott lépésre a filmes-mozis szervezeteket, hogy eddig viszonylag kevésszer merült fel hasonló gyanú. Az egyik eset az volt, amikor januárban egy férfi okosszemüveget viselve nézet végig egy filmet egy ohiói moziban. Akkor végül a belbiztonsági minisztérium nyomozói kérdezték ki a férfit arról, hogy rögzítette-e illegálisan a filmet.
via Variety
nincs még hozzászólás