Béta verzió érkezett az AirDrop Android riválisához, a Nearby Share for Windows-hoz

2023. április 03.
35.1151
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Apple ökoszisztémáját már évek óta irigyli a Google, akik szeretnének olyan funkciókat adni felhasználóiknak, mint például az AirDrop, amivel sokkal egyszerűbb a fájlok megosztása Apple készülékek között, most végre egy lépéssel közelebb került ehhez a vállalat.

Végre megérkezett a 2022-es CES-en bemutatkozott Nearby Share for Windows alkalmazás béta verziója - sajnos hazánkban egyelőre nem működik -, mellyel fájlokat oszthatunk meg telefonunk és PC-nk között. Az app Windows 10 és újabb (64 bites verzió) operációs rendszereken fog működni, a Bluetoothnak és a Wi-Fi-nek engedélyezve kell lennie a számítógépen. Továbbá legalább 5 méteren belül kell lennie a két eszköznek.

Mivel még csak béta verzió érhető el, ezért felmerülhetnek problémák használat közben, de elvileg sokkal egyszerűbben tudunk képeket, dokumentumokat vagy éppen videókat az Androidos telefonunkról az asztali számítógépünkre küldeni. Az alkalmazás jelenleg csak az Android (okostelefonok, táblagépek) és a Windows PC-k közötti megosztás támogatja, de a Google a jövőben szeretné kiterjeszteni az ökoszisztémájuk más eszközeire is.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

2 hónapja, 6 napja

Szerintem némileg működőképes lesz, csak mindenféle appokat kell majd telepíteni, kényelmetlen lesz, nem úgy mint macOS-en.

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja, 6 napja

Jajj. Utánzás megy csak mindig ****ul.

válasz erre

Fikarc

2 hónapja, 1 hete

Már előre látom, mennyire **** lesz. Fagyások, biztonsági problémák, etc.

válasz erre