Beperelték a Teslát a fantomfék-probléma miatt

2022. augusztus 31.
26.8131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Egy San Franciscó-i Tesla-tulajdonos csoportos keresetet indított az elektromos járműveket gyártó cég ellen, elmondása szerint az autó egyik biztonsági funkciója ijesztővé és veszélyes rémálommá változtatott az autózást, mely az autó fékrendszerével kapcsolatos.

A Reuters magazin beszámolója szerint Jose Alvarez Toledo nyújtotta be a szövetségi bírósághoz, Kalifornia északi körzetében azt a keresetet, mely a Tesla Autopilot rendszerével kapcsolatos biztonsági kockázatok miatti problémát fedi fel. A tulajdonos váratlan lassulásokat és leállásokat tapasztalt autójával, a fékrendszer akkor is bekapcsolt, amikor nem volt körülötte semmi.

A Tesla-tulajdonos szerint a hirtelen lassulások és megállások ijesztő és veszélyes rémálommá változtatják a vezetést, a biztonsági funkció egyáltalán nem működik megfelelően. A Teslának nem csak ezzel a perrel kell szembenéznie a fantomfék-probléma miatt, hanem a szövetségi vizsgálattal is.
4 hozzászólás

viper73

1 éve, 4 hónapja és 13 napja

Egy 4 éves VW-t és egy új Mercit szoktam vezetni melóhelyen, mind a kettőben van vészfékasszisztens és pont ilyen idióta módon szoktak megviccelni. Igaz nem szoktam röhögni, mert rendkívül kellemetlen és igen balesetet is okozhat.

válasz erre

Porthos

1 éve, 4 hónapja és 14 napja

Kiváncsi leszek a fejleményekre. Szerintem biztos nyernek.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 4 hónapja és 15 napja

És sokan nyerni is fognak.

válasz erre

TEchie

1 éve, 4 hónapja és 15 napja

Várható volt, amcsik nem ****oznak ha perről van szó!

válasz erre