Beperelték a Paramount stúdiót a Top Gun szerzői jogai miatt

2022. augusztus 28.
24.6351
csirkee profilja, adatai
csirkee
Ha valami hatalmas sikert ér el és dollár milliókról van szó, akkor szinte biztos, hogy valaki szeretne ebből a tortából egy szeletet, most éppen a Top Gun: Maverick film kapcsán perelte be egy család a Paramount stúdiót, szerintük őket illetik a szerzői jogok.

A történet szerint Ehu Yonay 1983-ban írt egy cikket, melynek Top Gun volt a címe és ez a cikk szolgált alapjául a 1986-os Top Gun filmnek is. Akkoriban a Paramount megszerezte a filmes jogokat az írótól ezért nem igazán érti a produkciós cég, hogy az egykori író családja miért perelte be őket a szerzői jogok miatt. A stúdió kijelentette, hogy a folytatás, a Top Gun: Maverick csupán egy fikciós mű, annak semmi köze az eredeti filmhez.

A felperesek azzal vádolják a készítőket, hogy a Paramount megsértette a szerzői jogokat azáltal, hogy a folytatást több mint egy évvel azután adták ki, hogy a történet szerzői jogai visszakerültek a Yonay családhoz. A tárgyalás szeptember 26-án lesz, miután a család kártérítést követel, melyben a kamatokat is beleszámítják és egyéb nyereségeket.
4 hozzászólás

Ronalddo

3 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nyilván van némi igazuk a dologban, még így laikusként is úgy tűnik.

válasz erre

zender

3 hónapja, 2 hete és 3 napja

A hiénák gecc.

válasz erre

betyár

3 hónapja, 2 hete és 3 napja

Ha a Paramount a vesztét látja, akkor majd gyorsan ajánl nekik valamit.

válasz erre

Kisfaludy82

3 hónapja, 2 hete és 4 napja

Biztos hogy kell majd fizetniük, ezek alapján.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink