Beperelték a Paramount stúdiót a Top Gun szerzői jogai miatt

2022. augusztus 28.
24.7691
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Ha valami hatalmas sikert ér el és dollár milliókról van szó, akkor szinte biztos, hogy valaki szeretne ebből a tortából egy szeletet, most éppen a Top Gun: Maverick film kapcsán perelte be egy család a Paramount stúdiót, szerintük őket illetik a szerzői jogok.
 

A történet szerint Ehu Yonay 1983-ban írt egy cikket, melynek Top Gun volt a címe és ez a cikk szolgált alapjául a 1986-os Top Gun filmnek is. Akkoriban a Paramount megszerezte a filmes jogokat az írótól ezért nem igazán érti a produkciós cég, hogy az egykori író családja miért perelte be őket a szerzői jogok miatt. A stúdió kijelentette, hogy a folytatás, a Top Gun: Maverick csupán egy fikciós mű, annak semmi köze az eredeti filmhez.

A felperesek azzal vádolják a készítőket, hogy a Paramount megsértette a szerzői jogokat azáltal, hogy a folytatást több mint egy évvel azután adták ki, hogy a történet szerzői jogai visszakerültek a Yonay családhoz. A tárgyalás szeptember 26-án lesz, miután a család kártérítést követel, melyben a kamatokat is beleszámítják és egyéb nyereségeket.
4 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 7 hónapja és 16 napja

Nyilván van némi igazuk a dologban, még így laikusként is úgy tűnik.

válasz erre

zender

1 éve, 7 hónapja és 16 napja

A hiénák gecc. röhögő smiley

válasz erre

betyár

1 éve, 7 hónapja és 16 napja

Ha a Paramount a vesztét látja, akkor majd gyorsan ajánl nekik valamit.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 7 hónapja és 16 napja

Biztos hogy kell majd fizetniük, ezek alapján.

válasz erre