Beperelnék Donald Trumpot a Twitterről kitiltott felhasználók

2017. június 08.
3.1051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Van vér a pucájában annak két amerikai állampolgárnak, akik elhatározták, hogy beperelik Donald Trumpot, az USA jelenlegi elnökét azért, mert kitiltotta őket Twitter-oldaláról, amivel szerintük a vezető megsértette az Egyesült Államok alkotmányát.

A két férfi egészen pontosan azzal kereste fel a Knight Institute ügyvédi irodát, mert szerintük a történtekkel Trump korlátozta szólásszabadságukat, hiszen Twitter fiókja egy nyilvános fórumnak tekinthető, így bár a kitiltottak valóban kritikus üzeneteket fogalmaztak meg az elnökkel szemben, azonban ehhez szerintük joguk volt.

Bár utóbbit egyelőre több helyen is vitatják, ellenben a tény ettől még tény marad: a két férfit teljesen piti dolgok miatt tették ki Trump Twitter-oldaláról. Egyikük ugyanis csak egy GIF animációt posztolt az elnökről, amin Ferenc pápa ránéz, és addigi mosolya lefagy az arcáról, míg másikuk csak egy #fakeleader, avagy "hamis vezető" hashtaggel látta el bejegyzését.

Az ügyvédi iroda úgy véli, hogy az elnök nem tilthat ki saját kénye-kedve szerint embereket a Twitter oldaláról csak azért, mert nem tetszik neki, amit írnak, hiszen ez alkotmányellenes. Más jogászok azonban úgy vélik, hogy a Twitter nem nyilvános fórum, ezért Trump és moderátorai pontosan azt tilthatnak ki onnan, akit csak szeretnének, ezt pedig még indokolniuk sem kell.
4 hozzászólás

rDAVE

7 éve, 5 hónapja és 15 napja

Bizonyos szinten mindkét félnek igaza van, de egyébként sem méltó az a sok f.s szöveg egy elnökhöz és a tiltás is a jelleméről árulkodik. A Twitterről egyébként kismillió embert tilthatna még. És már külön vadásszák a régi bejegyzéseit, amiben valami ellentmondást találnak. röhögő smiley Pl Obamát többször bírálta olyanokban, amiket ugyanúgy elkövet.

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 5 hónapja és 15 napja

Elmebeteg idióta.

válasz erre

inkognito

7 éve, 5 hónapja és 15 napja

Kíváncsian várom, hogy mikor fogják leváltani vagy éppen lelőni, amerikában ez simán megy.

válasz erre

Fikarc

7 éve, 5 hónapja és 15 napja

Ez a pali nincs tisztában azzal hogy ő kicsoda. Itt most nem átlagos ember, hanem Elnök. Egy elnöknek teljesen más jogai vannak de teljesen máshogy is kell viselkednie mint egy átlagos embernek.

Ha az oldalát magáncélra használja, tiltsa ki őket, elnökként azonban nem teheti meg.

válasz erre