Bemutatta a Qualcomm a második generációs Snapdragon 8CX lapkakészletet

2020. szeptember 04.
34.6501
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb lapkát vezetett fel a Qualcomm a Snapdragon termékcsalád részeként, így bemutatták a kifejezetten Windows alapú laptopokba szánt 8CX második generációját, mely az eddigi legolcsóbb 5G-s chipset lett ebben a kategóriában.

Bár formális bejelentés még nem történt, így rengeteg specifikáció nem ismert a lapka kapcsán - erre majd jövő év elején kerülhet sor -, de azt már tudjuk, hogy a második generációs 8CX chipset 18 százalékkal gyorsabb lesz, mint egy 10. generációs Intel Core i5 lapka, miközben nemcsak az 5G, hanem olyan finomságok sem okoznak neki problémát, mint a 4K felbontású kijelzők támogatása.

Ezen felül biztos még, hogy a lapka 7nm-es gyártástechnológiára épül fel és Kryo 495 processzormagokat használ majd, az Adreno GPU-ja pedig támogatja a DirectX 12-es technológiát, míg az újgenerácós mobilhálózatokhoz egy 7Gbps-os letöltési és 3Gbps-os feltöltési sebességre képes (mmWave kapcsolaton) X55-ös modemet alkalmaz a gyakorlatban.
4 hozzászólás

muki

3 éve, 10 hónapja és 14 napja

Bitang nagyon.

válasz erre

Harder

3 éve, 10 hónapja és 14 napja

Menj már! 18% gyorsabb egy i5-nél?! Azta!

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 10 hónapja és 14 napja

Gyorsabb mint egy i5, tök fura ilyet olvasni. Persze oké, látjuk a számokat, mutogatja az Apple is, de akkor is, ez olyan felfoghatatlan. mosolygó smiley

válasz erre

petrovicsz

3 éve, 10 hónapja és 14 napja

Brutál mit kisajtolnak a mobilchipekből. mosolygó smiley

válasz erre