Bemutatkoztak az új, pénztárcakímélő Nokia készülékek

2023. február 25.
36.4721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az MWC 2023 keretein belül mutatta be a HMD Global három új Nokia okostelefonját, emellett a cég bejelentette, hogy idén megkezdődik a gyártás Európába költöztetése, az iFixittel való együttműködés eredményeként pedig könnyen szerelhetővé válnak otthon a készülékek.

Egész furcsa élmény manapság, az bonthatatlan kéeszülékek idejében olyannal találkozni, amikor egy gyártó előtérbe helyezi egy bemutató során, hogy a mobilját milyen könnyedén szerelhetjük otthoni körülmények között, márpedig az új Nokiák esetében pontosan ez történik.

Az iFixit segítségével ugyanis olyan útmutatók és alkatrészek szerezhetők be a gyártótól a Nokia G22-höz, amivel pikkpakk darabokra szedhetjük készüléket, cserélhetjük benne a különböző elemeket - természetesen bizonyos korlátozásokkal, hiszen az összeforrasztott alaplapon például értelemszerűn nem upgradeelhetjük a chipsetet.

A Nokia komoly múlttal rendelkezik Európában a gyártás tekintetében, Magyarországon is hosszú évekig készültek a Nokia készülékek, sok ezer embernek adva munkát. A cég most ismét a kontinensre költözik, a bemutatón jelentették be hogy az 5G-eszközgyártást Európába helyezik át.

Nokia G22

Nokia G22



Na de nézzük is a készükékeket! Elsőként itt a már emíltett Nokia G22, ami az első olyan Nokia okostelefon, amit otthon is könnyedén megjavíthat bárki. Útmutatók segítségével többek között a sérült kijelzőt, az elhajlott töltőbemenetet vagy elhasználódott akkumulátort is házi körülmények között lehet cserélni.

Az Android 12-vel érkező készülék a Unisoc T606 CPU mellé 4/6GB memóriát és 64/128GB tárhelyet kap, a hátsó kamera trió az 50MP-es főkamera mellé egy 2MP-es mélység és egy 2MP-es makro lencsét kapott, az elülső kamera 8 megapixeles. A kijelző mérete 6,52"-os HD+, 90Hz-es képfrissítéssel.

A készülék mellé garanált kétszeres OS frissítés és három évnyi biztonsági frissítés jár, az ára 79.990 forinttól kezdődik.

Nokia C32

Nokia C32


A Nokia C32 a C-széria a képalkotásra helyezi a hangsúlyt, amiben a szoftveres lképalkotó rendszer lesz a főszereplő, amihez 50MP-es fő kamera, és 2MP-es makro adja majd a hardvert, az előlapi kamera 8MP-es. A 6,517"-os HD+ kijelző alatt Unisoc 9863A1 duruzsol, a memória 3 vagy 4 GB lehet, a háttértár pedig 64GB, ami microSD-vel tovább bővíthető 256GB-ig.

A készülék mindössze 4G LTE képes, azonban anyaghasználatban kicsit már finomabb mint a G22 és érzékelőkkel valamennyire megpakolták, így így ujjlenoymat olvasó és arcfelismerő, valamint FM-rádió (!!!) is került bele. Ezer éve nem láttunk ilyet. Az akkumulátor 5000mAh kapacitású.

A készülék Android 13-mal érkezik, az ára pedig 64.990 forinttól kezdődik.

Nokia C22

Nokia C22


Utolsóként a Nokia C22-ről is ejtsünk néhány szót. A készükék esetében a Nokia kiemelte a minőségi összeszerelést, ami a töréstesztek során roppant jól teljesített, köszönhetően a víz és a por elleni IP52-es védelemnek, az edzett, 2.5D-s kijelzőüvegnek, az erős polikarbonátból készült hátlapnak és a unibody kialakítású fémváznak.

Az Android 13 Go-val érkező készülék Unisoc 9863A1 chipsetet kapott, memóriából 2 vagy 3 GB jutott bele, a háttértár 64GB, ami microSD-vel 256GB-ig bővíthető. A kijelző ugyanaz, mint a C32 esetében, a kamera azonban csak 13Mp-es, ami mellé 2Mp-es makró és 8MP-es front kamera került.

A maximális mobilkapcsolat a 4G LTE, szintén van FM-rádió és az aksi is ugyanaz mint a C32-nél.

A készülék 49.990 forintos áron lesz kapható hazánkban 2/64 GB-os változatban.
6 hozzászólás

Harder

1 éve, 2 hónapja és 25 napja

Azta milyen olcsó telefonok meglepett smiley

válasz erre

Porthos

1 éve, 2 hónapja és 25 napja

Ez igen korrekt felhozatal lett ebben a szegmensben!

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 2 hónapja és 26 napja

Az igen! meglepett smiley Hát ez kemény.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 2 hónapja és 26 napja

Ez sokaknak lesz kiváló ajánlat, ennyiért telefon manapság nem igen kapni...

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 2 hónapja és 26 napja

Remélem azért komolyabb telókat is villantanak majd.

válasz erre

TEchie

1 éve, 2 hónapja és 26 napja

Rohadt jó, hogy kapható ennyiért is még mindig telefon, 50 ezer alatt már csak kínai dzsunkák vannak, mindenféle gari meg egyebek nélkül! Nagyon kemény!

válasz erre