Bemutatkoztak az új MacBook Air és MacBook Pro 13" laptopok

2022. június 07.
43.6071
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A WWDC tegnapi nyitónapján bemutatásra kerültek az új M2 processzorral ellátott MacBook Air és MacBook Pro készülékek, melyek új dizájnt kaptak és még nagyobb teljesítményre képesek, mint elődjeik köszönhetően a gyorsabb chipnek.

Jelentős vérfrissítést kapott a MacBook Air széria, ugyanis nem csak megkapta az 1,4x gyorsabb M2 chipet, de új, vékonyabb dizájnnal is felruházták, valamint négy új színben is elérhető lesz. Megkapta a 13,6"-os Liquid Retina kijelzőt is, ami 1 milliárd színt tud megjeleníteni és 500 nites fényerővel rendelkezik.

Bemutatkoztak az új MacBook Air és MacBook Pro 13" laptopok - 2. kép

Megkapta az új MagSafe töltőkábelt, de továbbra is csak két Thunderbolt porttal rendelkezik, továbbá egy 3,5 mm jack csatlakozóval látták el. Az új MacBook Air egy hónap múlva lesz elérhető, de már most elő lehet rendelni, kezdőára 599.990 forint.

Szintén frissítették a MacBook Pro 13"-os laptopot, mely nem csak Touch ID-val érkezik, hanem a jól ismert Touch Bar is megmaradt. Természetesen ez a gép is M2 chippel lesz elérhető, emellett csak Retina kijelzőt kapott és 20 órás üzemidőt. A tavaly bemutatott, notchos MacBook Prókhoz képest a kijelző itt még mindig kisebb, a sokkal vastagabb kávát tartalmazza, ez inkább egy "olcsósított" Pro laptop lett, bár teljesítménye így is elképesztő.

Bemutatkoztak az új MacBook Air és MacBook Pro 13" laptopok - 3. kép

Az Air-hez hasonlóan ő sem kapott több csatlakozót, csupán két Thunderbolt portot, ami azonban érdekesség, hogy ebbe nem került MagSafe töltőt sem. A készülék klasszikus színekben lesz elérhető, szintén nagyjából egy hónap múlva, kezdőára pedig 649.990 forint.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 7 hónapja és 19 napja

Várható volt az áremelés, de elég durvára sikerült.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 7 hónapja és 19 napja

Szépen megugrott az árcédula!

válasz erre

techiii

1 éve, 7 hónapja és 19 napja

Ejha. Jó drága lett az air, de mondjuk brutál is.

válasz erre

Levi87

1 éve, 7 hónapja és 19 napja

Azért az kemény hogy 50 ezer van az Air és a Pro között.

válasz erre