Bemutatkozott az LG G4

2015. április 28.
7261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Ma mutatta be várva várt LG G4 okostelefonját az LG Electronics (LG), hat városban ? köztük New Yorkban, Londonban, Párizsban, Szingapúrban, Isztambulban és Szöulban ? szervezett eseményeken.

A bemutatókon közel ezer vendég gyűlt össze világszerte, hogy megtekintse az új LG G4-et, a méltán népszerű G3 utódját. A nagy előd minden várakozást felülmúlt, mind az eladási adatok, mind az iparági díjak szempontjából. Az LG G4 legelső használói között szerepel az a szerencsés négyezer jelentkező, akik a vállalat eddigi legnagyobb felhasználóiélmény-kampányában kapják meg az új okostelefont.

A G4 készülékkel az LG arra fókuszált, hogy eleganciát, nagyszerű vizuális- és emberközpontú felhasználói élményt nyújtson. Az LG G4 kamerája az okostelefonokban ritka f/1.8 rekesznyílású optikát használ, amely 80 százalékkal több fényt enged a képszenzorhoz, mint az LG G3 optikája. Az innovatív kameramodul mellett az új IPS Quantum kijelző is megtalálható a készülékben, a technológia minden tekintetben túlszárnyalja még az LG G3-ban megismert innovatív Quad HD kijelzőt is. Az LG G4 az emberi érzékeket testesíti meg, amit tisztán tükröz a Slim Arc külső dizájn és a grafikus kezelőfelület is.


?Ígéretünkhöz és az Innovation for a better life mottóhoz híven olyan divatos prémium okostelefont alkottunk, amely kiegyensúlyozott felhasználói élményt nyújt, és amely a legjobbak legjobbjaival került egy ligába? ? mondta Juno Cho, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. ?Olyan, igazán emberközpontú készüléket akartunk felhasználóinknak adni, amely egyesíti a mérhető teljesítményt nyújtó technológiákat a természetes emberi érzékek minőségével. A dizájntól, a kamerán és a kijelzőn át a felhasználói felületig ez a legambiciózusabb technológiát felvonultató telefon, amit valaha alkottunk? ? tette hozzá.
Kényelmes használat, elegáns dizájn

Az LG különös gondot fordított az anyagválasztásra a legújabb csúcstelefon megalkotásánál. Az LG G4 kézzel készített, eredeti ?full grain? bőrrel is elérhető, hat csodálatos színben. A bőr tradicionális, növényi alapú cserzési eljárása és festése tapasztalt mesteremberek munkája. A G4-es bőrfelületének telt színei és meleg tónusai természetes látványt nyújtanak, és a bőr jellegének megfelelően idővel változnak is. A növényi alapú cserzési eljárással elkészített bőr környezetbarát és könnyen újrahasznosítható, hiszen nem használnak hozzá erős vegyszereket. A G4 emellett további hátlapopciókkal is elérhető, közük a letisztult 3D mintás Ceramic White (fehér kerámia), a kézműves-kovácsolt Metallic Gray (metálszürke) és a ragyogó Shiny Gold (fényes arany).

Az LG G4 divatos eleganciája üdítő változást jelent az iparágban általános, lapos, fémes dizájnhoz képest. Az LG G4 dizájnját ezen túl a Slim Arc határozza meg, amely a készülék teljes vonalán végigfut, a kijelző enyhe íve pedig ezt még inkább kiemeli. A Slim Arc persze nem egyszerűen egy dizájnelem, hiszen segítségével sikerült a készülék tartósságát 20 százalékkal növelni ? a lapos kialakítású telefonokhoz képest ? ha a kijelző felől ejtjük le, illetve kézben tartva kényelmesebb és biztonságosabb fogást tesz lehetővé.A külső dizájn megjelenik a G4 felhasználói felületén is, az egyszerű, természetesen intuitív grafikus megjelenítésben. Az ikonok élénkebb színűek, széleik pedig lekerekítettek, így tökéletesen illeszkednek a Slim Arc dizájnhoz. A továbbfejlesztett Smart Notice (okos értesítés) funkció pedig automatikusan megváltoztatja saját hátterét és betűszínét, annak megfelelően, hogy a felhasználó milyen háttérképet választott a főképernyőn.

Nagyszerű vizuális élmény

Az LG úgy tervezte meg a G4-ben található 16 megapixeles hátlapi kamerát, hogy az kevésbé ideális fényviszonyok között is gyönyörű felvételeket tudjon készíteni. A kameramodulban egy széles, f/1.8-as apertúratartományú lencse található, amely elődjénél 80 százalékkal több fényt enged a szenzorhoz. A G4 kamerájának gyenge fényviszonyok közötti teljesítményét javítja tovább az OIS 2.0 rendszer, amely megduplázza a korábbi OIS+ tudását: 1-ről 2 százalékra emelve a képstabilizációt az X és az Y tengelyen is, illetve a világon elsőként kibővítve ezeket egy harmadik tengellyel.

A G4 egy másik újdonsága a fényképező manuális módja, a fényképezésben tapasztalt felhasználók ennek segítségével készíthetnek művészi fotókat, maguk állíthatják be a fókuszt, a záridőt, az ISO-t, az expozíciókorrekciót és a fehéregyensúlyt is. A legprofibbak pedig a JPEG helyett akár RAW formátumban is elmenthetik fotóikat, ez pontosabb szerkesztést tesz lehetővé a részletek megőrzésével.Az LG G4 nagy tudású kameráját egy CSS (Color Spectrum Sensor) érzékelő egészíti ki. Ilyen eszköz most került először okostelefonba. A CSS azzal javítja a színhűséget, hogy pontosan beméri a környezeti fény RGB-értékeit, illetve a tárgyakról visszaverődő infravörös fényt. A CSS ezt az információt felhasználva állítja be a kamera fehéregyensúlyát és a vaku színét, a fényképek így a lehető legközelebb állnak majd a szabad szemmel látottakhoz. A CSS-érzékelővel a pirosak nem lesznek többé élénk narancsszínűek és a fehérek sem fakó sárgák.

A profi minőségű selfie-khez az LG egy 8 megapixeles kamerát helyezett a telefon előlapjába, segítségével éles, részletgazdag portrék és csoportképek készíthetők. A Gesture Interval Shot technológia ? az eredeti Gesture Shot továbbfejlesztéseként ? négy képet készít két másodpercenként, így a legnehezebb körülmények között is elkészülhet a tökéletes fotó. Az exponáláshoz nem kell mást tenni, mint kétszer bezárni a tenyeret a kamera előtt.

A kijelző-technológia terén tett kvantumugrással az LG G4 az első olyan okostelefon, amely az LG Display 5,5 collos, IPS Quantum Display kijelzőjét használja. A képernyő így 20 százalékkal jobb színhűséget, 25 százalékkal javított fényességet és 50 százalékkal jobb kontrasztot nyújt, mint a hagyományos kijelzők. Ez az első Quad HD kijelző, amely az Advanced In-Cell Touch (AIT) technológiát használja, vagyis az LCD-t és az érintőérzékelőt egyetlen rétegben integrálja, jobb színhűséget és érintés-érzékenységet garantálva. Az új kijelzőt a DCI (Digital Cinema Initiatives) színmegjelenítési sztenderdeknek megfelelően alakították ki, amelyet így a legjobb hollywoodi stúdiók technológiájával is felveszik a versenyt.

Erő és teljesítmény

A továbbfejlesztett kijelző ugyanakkor nem megy az akkumulátor üzemidejének rovására. Az LG G4-ben egy nagy teljesítményű, 3000 mAh-s, kivehető akku található, ez a teljesítmény ritkaságszámba megy a mai vezető okostelefonok körében is. A nagy kapacitás, kombinálva a gyors, mégis energiatakarékos, X10 LTE-vel rendelkező Qualcomm? Snapdragon? 808 processzornak köszönhetően az LG G4 ? normál használat mellett ? gond nélkül kibírja energiával a nap végéig. Tény, hogy az LG G4 a G3-al összehasonlítva 20 százalékkal tovább képes kitartani azonos akkumulátor töltöttség mellett.

A készülék bemutatóján ? amely egyben a SnapdragonTM 808 processzor nyilvános debütálása is volt ? Dr. Paul E. Jacobs, a Qualcomm International elnöke csatlakozott Chohoz a színpadon New Yorkban, Jim Doh, a Qualcomm alelnöke pedig a szöuli eseményt tisztelte meg jelenlétével.

?Az LG és Qualcomm Technologies már a Snapdragon 808 bemutatása óta szorosan együtt dolgozott, hogy tökéletesen összehangolják a technológiákat és lehetővé tegyék az LG G4 számos egyedi funkcióját? ? mondta el Jacobs úr. ?Az így megszületett G4 okostelefon tökéletes példa a legjobb technológiák harmonikus együttélésére, illetve arra, hogy ez miként szolgálja ki a vásárlók minden igényét.?

Emberközpontú UX

Az LG G4 az első olyan telefon, amely az új, emberközpontú UX 4.0 felhasználó felületet futtatja. Az új platform sokkal egyszerűbben használható és intuitívabb elődjeinél, jobban megért, és ki is elégít minden felhasználói igényt. A továbbfejlesztett felület kiiktatja a felesleges lépéseket, illetve több beállítást tesz lehetővé a tapasztaltabb felhasználóknak.

A gyorsfelvétel funkció a kameraalkalmazás megnyitása nélkül teszi lehetővé felvételek készítését a telefon kikapcsolt állapotában is, a telefon hátlapi gombjának kétszeri megnyomásával. Az LG G4 kamerája nagyon gyorsan, mindössze hattized másodperc alatt fotózásra kész.
Az új galériában akár több ezer fotót is pillanatok alatt át lehet görgetni, és egy idővonalon lehet megtekinteni őket. A Memories (emlékek) funkció a fotókat és videókat automatikusan rendezi eseményekhez kapcsolódó albumokba, az elkészítési hely és idő alapján csoportosítva őket, a felhőbe való feltöltés nélkül.
Az Event Pocket funkcióval a felhasználók egyetlen, egységes naptárat készíthetnek különböző naptárjaik és közösségi oldalaik eseményeiből. A kezdő beállításokat követően többet nem is kell több naptárba is bejelentkezni.
A megújított Smart Notice segítségével a felhasználók testreszabott értesítéseket kaphatnak az időjárásról, utazással kapcsolatos információkról, illetve sok egyébről a felhasználói szokások, például a munkába járás mikéntjének elemzésével. A Smart Notice így személyre szabott üzeneteket hoz létre, mint: ?Mindenképp legyen nálad esernyő míg a metróhoz eljutsz.?.

A Quick Help segítségével a felhasználók azonnali válaszokat kaphatnak az LG G4 használata során felmerülő kérdéseikre, méghozzá a Smart Notice widgetben. A Quick Help végigvezet a telefon beállításán, és szükséges esetben akár az ügyfélszolgálattal is egyeztet hívási időpontot.

A G4 felhasználói élményének javítása érdekében az LG több partnerrel is együttműködött. Előre telepítették például a Google Office-t, amely lehetővé teszi a közös munkát akár útközben is, a G4-vásárlók ráadásul száz gigabyte extra Google Drive-tárhelyet is kapnak két évre. A MirrorLinkkel és LG G4 készülékkel is rendelkező Volkswagen-tulajdonosok pedig a G4 interface vezetőbarát változatát használhatják a műszerfal kijelzőjén, ezen a telefonon található valamennyi kontakt, a navigációs rendszer és zene is megtalálható.A LG G4-et április 29-én mutatják be Koreában, a későbbiekben azonban mintegy 180 szolgáltató kínálatába kerül majd a készülék világszerte. Az árakat és a szolgáltatók listáját minden piacon helyileg jelentik be.

Főbb paraméterek:*

Chipset: Qualcomm Snapdragon? 808 Processzor X10 LTE-vel
Kijelző: 5,5 collos Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440, 538ppi)
Memória: 32GB eMMC ROM, 3GB LPDDR3 RAM / microSD bemenet
Kamera: 16 megapixeles hátsó kamera, F1.8 apertúra / OIS 2.0 / 8 megapixeles elülső kamera, F2.0 apertúra
Akku: 3,000mAh (kiszedhető)
Operációs rendszer: Android 5.1 Lollipop
Méret: 148.9 x 76.1 x 6.3 - 9.8 mm
Súly: 155g
Hálózat: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
Összekapcsolhatóság: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1LE / NFC / USB 2.0
Színek: (Porcelán) Fémszürke / Porcelánfehér / Fényes Arany / (Valódi bőr) Fekete / Barna / Piros / Égkék / Bézs / Sárga
Egyéb: Manual Mode / Gesture Interval Shot / Quick Shot

* Az egyes piacokon eltérőek lehetnek
nincs még hozzászólás