Bemutatkozott a Tesla Optimus Unit 1 humanoid robotja

2022. október 01.
34.3941
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Tesla AI Day rendezvényt megnyitotta a vállalat vezérigazgatója Elon Musk, aki bemutatta a cég első humanoid robotját, mely még csak integetett a közönségnek, de a jövőben Elon szeretné, ha mindenkihez eljutna egy ilyen teljesen autonóm robot.

Emlékezzünk vissza Will Smith egyik filmjére, az Én, a robotra, mely a jövőben talán meg is fog valósulni Elon Musknak és csapatának köszönhetően, akik idén áprilisban kezdtek el dolgozni az Optimus projekten, melynek célja egy olyan teljesen autonóm humanoid robot létrehozása, ami olcsó és az átlagember számára elérhető legyen. A Tesla AI Day-en be is mutatták az első prototípust, ami állítólag már gondozza a növényeket a Tesla központjában.

A prototípus nem volt csatlakoztatva semmilyen külső számítógéphez, vezetékhez vagy kábelhez, teljesen autonóm. A Tesla Bot parancsokat követett, amelyeket Elon Musk hangja aktivált és már saját döntéseket is hoz, például amikor Elon megemlítette, hogy szeret táncolni, a robot elkezdett mozogni. A mérnökök elárulták, hogy ez a bizonyos robot, az Optimus Unit 1 kevesebb, mint 20 000 dollárba kerülhet, azaz közel 9 millió forintba.

6 hozzászólás

TEchie

8 hónapja, 3 hete és 1 napja

Frankün para.

válasz erre

CharlieFirpo

8 hónapja, 3 hete és 1 napja

Döbbenet.

válasz erre

Levi87

8 hónapja, 3 hete és 1 napja


válasz erre

Fikarc

8 hónapja, 3 hete és 2 napja

Az de durva! Azért Musk mentalitása és üzleti érzéke kell ebbe a világba...

válasz erre

Kisfaludy82

8 hónapja, 3 hete és 2 napja

Kemény hogy irt tartunk.

válasz erre

Porthos

8 hónapja, 3 hete és 2 napja

Hát egyelőre nagyon instabil ahogy látom, de azért elég para már így is.

válasz erre