Bemutatkozott a jövő kütyüje, a Humane AI Pin, ami leváltja majd az okostelefonokat

2023. november 10.
23.0341
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Humane nevű cég - két volt Apple-alkalmazottal - hosszú hónapok után tegnap végre hivatalosan is bemutatta azt a pici kütyüt, ami véleményük szerint le fogja egyszer váltani az okostelefonokat - az AI Pin elnevezésű eszköz egy kijelző nélküli telefon, ami kevesebb, mint 250 000 forintba fog kerülni.

Már a párizsi divathéten is feltűnt a Humane AI Pin kijelző nélküli okoseszköze, de csak most derült ki minden részlet róla. Az AI Pin egy kis négyzet alakú, lekerekített szélekkel ellátott kütyü, mely nagyjából úgy néz ki, mint egy okosóra szíjak nélkül. Nincs rajta kijelző, de van kamerája, mikrofonja, valamint különféle érzékelőkkel van ellátva.

A készüléket Qualcomm Snapdragon processzor hajtja, elsősorban hanggal lehet vezérelni, de a gesztusokat is felismerni - hasonlóan, mint az Apple új Watch készüléke. Kijelző hiányában a tenyerünkre vetíti a fontosabb információkat, például a bejövő hívásainkat. A cég szerint a kis eszköz nem hallgatózik folyamatosan, csak akkor fog hallani bennünket, ha interakcióba lépünk vele, ezt egyébként egy kis LED fény jelzi.Természetesen ebből sem maradhatott ki a mesterséges intelligencia. A készüléken CosmOS elnevezésű operációs rendszer fut, ami szorosan együttműködik az MI-vel, ám sok információ egyelőre erről nem derült ki. A Humane AI Pin 2024-ben lesz kapható, ára 699 dollár, azaz kevesebb, mint 250 000 forint, ám ahhoz, hogy működjön, dedikált díjcsomagra kell majd előfizetni. Az Egyesült Államokban állítólag csak a T-Mobile-nál lesz elérhető, és havi 24 dollárba fog kerülni.


5 hozzászólás

TEchie

8 hónapja, 2 hete és 6 napja

Mondjuk igen korrekt ára van amúgy.

válasz erre

Kisfaludy82

8 hónapja, 3 hete

Hát az biztos hogy ez a jövő de még rengeteget kell fejleszteni.

válasz erre

Porthos

8 hónapja, 3 hete

Nem tűnik valami életszerűnek...

válasz erre

CharlieFirpo

8 hónapja, 3 hete

Hát... én még elég elképzelhetetlennek tartom ezt a mindennapokban. Legalábbis mobil helyett...

válasz erre

Fikarc

8 hónapja, 3 hete

Hát azért ez kegyetlen messze van egy mobiltól.

válasz erre