Bemutatkoztak az új iPad készülékek

2022. október 18.
41.2011
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Apple ma végre bemutatta legújabb iPad készülékeit, köztük az új iPad Prót, mely már M2 chippel felszerelve fog érkezni, ami az eddigi legerősebb készüléke lesz a szériának, valamint az immáron tizedik generációs iPad, ami megint sokat fejlődött.

Sokan várták már a márka októberi kis eseményét, ahol bemutatásra kerültek az új iPad-ek és egy új Apple TV is, mely nem hozott sok újdonságot, csupán teljesítményben lett erősebb elődjénél, ugyanis megkapta a gyors A15 Bionic chipet. Az új Apple TV 4K november 4-től lesz kapható, a 64 GB Wi-fi-s változat 71.990 forintba fog kerülni, a 128 GB Wi-fi + Ethernettel 79.990 forintba kerül.

Bemutatkoztak az új iPad készülékek - 2. kép

Az új, teljes előlapot kitöltő 10,9 hüvelykes Liquid Retina kijelzőjével ellátott 10. generációs iPad négy új színben lesz elérhető. A készülék az A14 Bionic chipet kapja meg, és már az iPadOS 16-tal fog érkezni, valamint egy 12 mega­pixeles széles látó­szögű hát­oldali kamerával. Elől is egy 12 megapixeles ultra­széles látó­szögű, fekvő tájolású kamerát kapott a készülék. Az új iPad október 26-tól lesz kapható 259.990 forintos induló áron.

Bemutatkoztak az új iPad készülékek - 3. kép

Az új iPad Pró szintén október 26-tól lesz kapható a legújabb M2 chippel, melynek köszönhetően 15%-kal lett gyorsabb elődjéhez képest teljesítményben, grafikában pedig 35%-kal. Az Apple szerint fotó­realisztikus 3D-terveket alkothatunk, részletgazdag AR?modelleket építhetünk és nagy képkocka­sebességgel futó, konzolminőségű játékokkal játszhatunk majd az új iPad-en. A 12,9 hüvelykes készülék Liquid Retina XDR?kijelzőt kapott, melynek 1600 nites fényereje van. A 11 hüvelykes változatnak Liquid Retina kijelzővel érkezik.

Bemutatkoztak az új iPad készülékek - 4. kép

Előle egy 12 megapixeles ultra-széles látószögű kamera található, hátul pedig egy 10 és egy 12 megapixeles, valamint egy LiDAR-szkenner, ami megméri mennyi idő alatt verődik vissza a fény a tárgyakról, így mélység-térké­pet tud rajzolni a környezetről. A kisebb változat 469.990 forintos indulóáron lehet hozzájutni, a nagyobbik testvéréhez pedig 649.990 forintos indulóáron.
5 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 6 hónapja és 21 napja

Tavaly váltottam M1 chipesre, az most elég lesz egy ideig.

válasz erre

inkognito

1 éve, 6 hónapja és 22 napja

Az árak nem olyan elborultak, bár azért nyilván nőttek.

válasz erre

Porthos

1 éve, 6 hónapja és 22 napja

Na, fejlődött valamelyest az Apple TV is, eddig 128GB nem volt.

válasz erre

Levi87

1 éve, 6 hónapja és 22 napja

Tulajdonképpen annyira nem is drágák mint vártam. röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

1 éve, 6 hónapja és 22 napja

Volt esemény? Nem is promózták.

A konzolminőségű játék egyébként nagyon durva de igaz, már a két évvel ezelőtti iPad Prók is bőven nyújtják a minőséget.

válasz erre