Bekeményít az Airbnb, betiltja a beltéri kamerák használatát a szállásokon

2024. március 12.
19.9461
csirkee profilja, adatai
csirkee
A világ egyik legnépszerűbb szállásközvetítője a tegnapi nap során bejelentette, hogy szigorít adatvédelmi és biztonsági szabályain, ennek megfelelően a jövőben a szállásadók nem szerelhetnek fel ingatlanjaikba biztonsági kamerákat, még kikapcsolt állapotban sem.

Az Airbnb eddig lehetőséget adott az ingatlantulajdonosok számára, hogy biztonsági kamerákat, rögzítőeszközöket és zajérzékelőket használjanak szálláshelyeiken, hogy ellenőrizhessék a vendégeket, de ez április 30-tól megszűnik. A hálószobákban eddig is tilos volt a kamerák használata, valamint a rejtett kamerák elhelyezése, de mostantól a belső terekben, folyosókon sem lehet majd ilyen készülékeket használni.

Szerencsére kültéren a jövőben is lehet majd használni biztonsági berendezéseket, de azok nem nézhetnek olyan helyre, ahol privát szférát szeretne az ember magának. A kültéren elhelyezett kamerákról minden esetben előre tájékoztatnia kell a vendégeit a szállásadónak. Az Airbnb azt is meghatározza, hogy hol használhatóak a zajérzékelők. Természetesen a szabályzat megsértése kitiltással járhat.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

4 hónapja, 2 hete és 6 napja

Én voltam már airbnb-n, engem nem zavart, megértettem. De nyilván ez így sokkal tisztább.

válasz erre

Porthos

4 hónapja, 2 hete és 6 napja

Hát, azért ez merész dolog, mert rohadtul ki lesznek szolgáltatva a szállásadók.

válasz erre

CharlieFirpo

4 hónapja, 2 hete és 6 napja

És vajon hogy fogják ellenőrizni? meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

4 hónapja, 2 hete és 6 napja

Nagyon helyes.

válasz erre