Béke poraidra Symbian és MeeGo!

2013. október 07.
8241
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
Hát ennyi volt, itt a vége.

A Nokia bejelentette, hogy hivatalosan is véget vet két korábbi operációs rendszere támágatásának, a Symbian-nek, és a MeeGo-nak. A támogatás határideje (deadline) január 1. Ezután már a fejlesztők hiába is küldenek frissítéseket, vagy új alkalmazásokat, az Ovi Store nem fogadja azokat. Hogy a programok meddig lesznek még elérhetőek jövőre az alkalamazás boltban, még senki nem tudja.

A Nokia egyik legsikeresebb terméke a Symbian rendszerű telefonok voltak. Igazi hírnevet az évezred elején, 2002-ben piacradobott 7650-es készülék hozta meg. (Személyes tapasztalat: tényleg jó volt, szerettem.) Symbian OS 6.1, S60. Majd jöttek a többiek és szép sorban: S70, S80, S90 és UIQ. Szép sikereket értek el.

A MeeGo egy linux alapú mobil operációs rendszer. A legismertebb ilyen Nokia készülék az N9., mely két éve került forgalomba. A rendszer nem volt hosszú életű, a Nokia kihátrált a project mögül. A két rendszer elhalását nyilvánvalóan gyorsította az Android és iOS színrelépése, nem kevésbé Redmonddal való együttműködés (majd később ugyebár a felvásárlás). De ez már egy másik történet...
nincs még hozzászólás