Nem lesz többé független böngésző használati statisztika, befejezi működését a NetMarketShare

2020. november 04.
20.1171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
A NetMarketShare már hosszú ideje köztünk van és ez idő alatt folyamatosan szolgáltatták az információkat az internetet használó eszközökről, hogy milyen operációs rendszerekről, milyen böngészőkkel szörfölnek az emberek a világhálón és ez egy kiváló statisztika, hogy megállapítsuk ezen szoftverek piaci részesedését.

A csapat néhány napja közzétette az októberre vonatkozó statisztikákat, viszont ezzel együtt egy szomorú hírt is közöltek, egészen pontosan, hogy 14 évnyi fennállás után befejezik működésüket. A hirtelen bejelentés hátterében az áll, hogy a böngésző gyártók arra készülnek, hogy a programok által használt user-agent azonosítót fokozatosan kivezetik.

Ez a user-agent tartalmazza a rendszer és a böngésző azonosítóit. Ezek kivezetése miatt a NetMarketShare adatai pontatlanok lesznek és így nem akarnak további statisztikákat közölni. A bejelentésben kiemelik, hogy vizsgálják a lehetőségét annak, hogy milyen egyéb módszerekkel tudnák újra kinyerni a szükséges információkat, illetve más statisztikákra való átállás is felmerült, viszont addig kénytelenek szüneteltetni a működésüket.

Az eddigi statisztikák nem kerülnek törlésre, azok továbbra is elérhetőek lesznek, azok számára akik a piaci trendek alakulását akarják tanulmányozni.
4 hozzászólás

rDAVE

3 éve, 9 hónapja és 7 napja

Levi87 írta:
Miért vezetik ki ezt a lehetőséget? meglepett smiley Nem értem.
A felhasználók magánszférájának védelme volt a Google indoklása... Hát igen, pont arról ismertek. röhögő smiley

válasz erre

Huginn

3 éve, 9 hónapja és 7 napja

A user-agent a gyakorlatban szerintem csak arra volt jó, hogy lásd, mennyire retardált a látogató (pl. hogy explorert, vagy böngészőt használ-e). Fejleszteni meg általában a legrosszabbra kellett (ie), mert ami az alatt ment, az működött bárhol. Most, hogy nincs kvázi ie, nem látom problémának a user-agent kivezetését. Persze értelmét se látom a dolognak, de biztos jó -.-

válasz erre

Levi87

3 éve, 9 hónapja és 7 napja

Miért vezetik ki ezt a lehetőséget? meglepett smiley Nem értem.

válasz erre

Porthos

3 éve, 9 hónapja és 7 napja

Fejlesztőként ez azért igen **** hír.

válasz erre