Becsődölt az OCZ

2013. november 29.
5101
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Csődöt jelentett az OCZ, az adattárolók gyártásának nagyágyúja: a vállalat ingó és ingatlan vagyonát valószínűleg a Toshiba veszi át.

Hosszabb idő óta pénzügyi gondokkal küszködött a világ egyik leginnovatívabb informatikai vállalata, az SSD-k népszerűvé válásának úttörője.

Az amerikai cég jó ideje a Hercules Technology Growth Capital által folyósított 30 millió dolláros kölcsönből vegetált, most azonban a hitelező fizetésképtelenségre hivatkozva átvette az OCZ számláin elhelyezett pénzt, utóbbi így kénytelen volt csődeljárást kérni maga ellen.



Minden bizonnyal így a vállalat teljes ingó és ingatlan vagyona, technológiákkal és gyártósorokkal együtt nem kerül ebek harmincadjára, a Toshiba ugyanis igényt tart gyakorlatilag mindenre, amit az OCZ hátrahagy. A japán óriáscég és a Hercules már megkezdték a megfelelő tárgyalásokat, az ajánlat gyakorlatilag készen áll ? egyelőre azonban végleges megegyezés nem történt, és a cégbíróság sem hagyta jóvá a nagybevásárlást. Vigasztalásul megnyugodhatunk, hogy a cég maradéka neves kézbe kerülhet, így talán a jövőben még találkozunk a termékekkel, bár Toshiba felirattal.
nincs még hozzászólás