Advertisement

Bajban a Starlink, használhatatlanná válhatnak az 5G miatt

2022. július 01.
45.7301
csirkee profilja, adatai
csirkee
Elon Musk vállalata nemrégiben arról számolt be, hogy a jövőben gyakorlatilag használhatatlanná válhatnak az eddig fellőtt Starlink műholdak, ugyanis ha az amerikai szabályozók engedélyezik az 5G hálózatok számára egy bizonyos rádiófrekvencia használatát, akkor nagy bajban lesz a cég.

A SpaceX azt állítja, hogy a Dish Network műholdas szolgáltató a jövőben 12 GHz-es spektrumot használná mobilszolgáltatásaihoz, ami a Starlink felhasználók több mint háromnegyedénél kimaradásokat okozna. A Szövetségi Kommunikációs Bizottságnak (FCC) benyújtott SpaceX tanulmány azt állítja, hogy a Starlink felhasználói terminálok többé nem működnének, ha a Dish földi hálózatának ugyanazt a frekvenciát biztosítanák.

Elon Musk vállalata erős lobbizást lát a háttérben, amit szeretnének megakadályozni, ezért is nyújtották be a legfrissebb tanulmányukat. A jelentések szerint a magánűrcégnek több mint 400 000 Starlink ügyfele van szerte a világon. Fontos számukra, hogy a jövőben egyetlen ügyfelüknek se okozzanak kimaradásokat.
5 hozzászólás

Kisfaludy82

7 hónapja, 2 hete és 4 napja

Kicsit előbb kellett volna gondolkodni..

válasz erre

Porthos

7 hónapja, 2 hete és 4 napja

Uhh az elég ****ul érintené őket!

válasz erre

inkognito

7 hónapja, 2 hete és 5 napja

a lobbizás sikerrel járhat.

válasz erre

CharlieFirpo

7 hónapja, 2 hete és 5 napja

Kellemetlen, de szerintem meg fogják oldani valahogy.

válasz erre

TEchie

7 hónapja, 2 hete és 5 napja

Az gáz!

válasz erre