Bajban a Microsoft: az Xbox és a Windows üzletág is nagyon rosszul teljesít

2022. július 27.
30.4781
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
A mai napon megérkezett Bill Gates cégének negyedik negyedéves pénzügyi jelentése, melyből kiderül, hogy a vállalatnak sikerült növelnie nettó bevételeit 2 százalékkal, de az Xbox és a Windows eladások csökkentek, mely leginkább a chiphiánynak köszönhető.

A jelentés szerint a Microsoft 51,9 milliárd dolláros bevételt ért el, nettó bevétele pedig 16,7 milliárd dollár volt, ami csupán 2 százalékkal több az előző negyedévhez képest. A növekedésnek örülnek, de mindezt leginkább a Surface eladásainak köszönhetnek, a másik két fő üzletágukban - az Xbox és a Windows - nagy a visszaesés.

A PC-piac a járvány időszaka alatt virágzott, hiszen mindenki otthonról tanult vagy dolgozott, ám az elmúlt negyedévben csökkentek a PC-szállítmányok, emiatt 2%-al csökkent az úgynevezett Windows OEM-bevétel - ez azaz összeg, amit a gyártók fizetnek a cégnek, hogy feltelepítsék gépeikre az operációs rendszert.

Az Xbox üzletág még ennél is nagyobbat bukott, ugyanis 11 százalékkal esett vissza a hardverbevétel, de még a szolgáltatások utáni bevételek is 6 százalékkal estek vissza. A Microsoft teljes játékbevétele 7 százalékkal csökkent az előző évhez képest. Mindezek ellenére bizakodó a vállalat és természetesen mindenre van magyarázatuk.
5 hozzászólás

Porthos

1 éve, 10 hónapja és 12 napja

Chiphiány mindent kinyír sajnos, ez ilyen.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 10 hónapja és 12 napja

Xbox minden generációban egy katasztrófa, de nem adják fel. röhögő smiley

válasz erre

petrovicsz

1 éve, 10 hónapja és 12 napja

Az elég szopó azért. meglepett smiley Ezekből élnek.

válasz erre

techiii

1 éve, 10 hónapja és 12 napja

Nehéz a PC piac most. Főleg a chiphiány miatt.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 10 hónapja és 12 napja

Durva hogy úgy sem megy az XBOX hogy nem kapható a PS5! röhögő smiley

válasz erre