Az X akár 75 millió dolláros bevételtől is eleshet köszönhetően Elon Musknak

2023. november 27.
20.4511
csirkee profilja, adatai
csirkee
Tavaly október végén vette át a korábban Twitternek nevezett közösségi média platformot a világ leggazdagabb üzletembere és azóta rendesen felforgatta a vállalat életét, aminek hatására jelentősen csökkent a cég bevétele és most ismét komoly bevételkiesést szenvedhet el az X.
 

A New York Times által megszerzett belsős dokumentumok szerint az X akár 75 millió dolláros - közel 26 milliárd forintos - hirdetési bevételtől is eleshet év végére, mivel a nagy hirdetők eltávolodnak az oldalon megjelenő antiszemita tartalmak miatt. Mindez komoly nyomás alá helyezi az X vezérigazgatóját, Linda Yaccarino-t, akit azért bíztak meg, hogy helyrehozza a hirdetőkkel fenntartott kapcsolatait.

Ám ezen nem segít az a tény, hogy Elon Musk nemrégiben jóváhagyott egy bejegyzést, amely azzal vádolta a zsidó közösségeket, hogy gyűlöletet szítanak a fehér emberek ellen. A Fehér Ház szóvivője "az antiszemita és rasszista gyűlölet undorító népszerűsítésének" minősítette. Ezt követően az IBM, az Apple, a Disney és az NBC is úgy döntött, hogy befejezi hirdetői tevékenységét a platformon.

Az X belső dokumentumai, amelyeket a Times áttekintett, több mint 200 hirdetőt sorol fel, akik szüneteltek, vagy akiknél fennáll a költekezés szüneteltetése a platformon. Mindez komoly dollármilliókba fog kerülni a vállalatnak.
5 hozzászólás

Ronalddo

3 hónapja, 1 hete és 4 napja

Hát ez egy nagy biznisz volt Musknak. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 1 hete és 4 napja

Hova jutott ez a cég... szomorú smiley

válasz erre

Fikarc

3 hónapja, 1 hete és 4 napja

Már rég nem is követem a Twittert - bocsánat X-et - , ****abb lett mint a facebook, pedig az nagy szó.

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 1 hete és 4 napja

Gratulálok, ügyes. röhögő smiley

válasz erre

TEchie

3 hónapja, 1 hete és 4 napja

Teljesen tönkretette ezt a platformot.

válasz erre