Az új Toshiba akkumulátorok 10 perc alatt 80%-ra tudják feltölteni az elektromos buszokat

2024. június 24.
5.9401
csirkee profilja, adatai
csirkee
A Toshiba Corporation két másik céggel egyetemben mutatta be nemrégiben a következő generációs SCiB akkumulátorokkal felszerelt elektromos buszok prototípusát, melyek képesek alig 10 perc alatt 0-ról egészen 80 százalékig feltölteni a járműveket, miközben hosszabb élettartamot is ígérnek.

Budapesten is már több elektromos buszjárat található, ám ezek elterjedése nagyon lassan halad. A Toshiba, a Sojitz és a CBMM új SCiB Nb cellái alkalmasak hibrid és teljesen elektromos járművekbe is, melyek az előző generációhoz képest 50%-kal nagyobb energiasűrűséggel rendelkeznek, azaz 350 Wh/l. A legnagyobb előnye azonban a gyorstöltés, hiszen 10 perc alatt 80 százalékra képes feltölteni.

Mindezek mellett 10 000 ciklusos hosszú élettartamot is ígérnek. A terméket több járműben is tesztelték már, azonban a vállalatok szerint 2025-re debütálhat a piacon az új SCiB Nb akkumulátor. Az új elektromos busz prototípust a brazil Volkswagen Truck & Bus fejlesztette, amit a CBMM brazíliai Araxában található ipari üzemében mutattak be.
4 hozzászólás

Porthos

2 hete és 5 napja

Hagyományos töltőkkel? meglepett smiley Vagy valami speckó töltő is kell? Mert akkor szívás.

válasz erre

CharlieFirpo

2 hete és 6 napja

Woooooow! meglepett smiley Ez már áttörés lenne.

válasz erre

Mordorer

2 hete és 6 napja

Na ez már vállalható.

válasz erre

Kisfaludy82

2 hete és 6 napja

Aaaaaaaz igen! meglepett smiley

válasz erre