Az orvosok hamarosan a mesterséges intelligencia segítségével diagnosztizálhatják a szívrohamokat

2023. május 14.
22.4071
csirkee profilja, adatai
csirkee
A mesterséges intelligencia gyakorlatilag lassan minden területen hasznossá válik, legfőképpen az orvostudomány területén, hiszen nemrégiben írtunk arról, hogy egy AI sokkal hatékonyabb mRNS vakcinát fejlesztett, mint a kutatók, most pedig az orvosok AI-t segítségével 99,6%-os pontossággal képesek lesznek felismerni a szívrohamot.

Az Edinburghi Egyetem kutatócsoportja kifejlesztett egy algoritmust, amely minden eddiginél gyorsabban és pontosabban diagnosztizálhatja a szívrohamokat. A friss tanulmány szerint a jelenlegi tesztelési módszerekhez képest az AI algoritmus 99,6 százalékos pontossággal, több mint kétszer annyi betegnél tudta kizárni a szívrohamot.

A szívroham diagnosztizálásának jelenlegi aranystandardja a troponin fehérje szintjének mérése a vérben. Korábbi kutatások kimutatták, hogy a nők 50 százalékkal nagyobb valószínűséggel kapnak rossz kezdeti diagnózist, és a rosszul diagnosztizált embereknél 70 százalékkal nagyobb a halálozás kockázata 30 nap után. A csapat szerint a CoDE-ACS nevű új algoritmusuk lehetőséget kínál ennek megakadályozására.
írtunk arról, hogy egy AI sokkal hatékonyabb mRNS vakcinát fejlesztett, mint a kutatók, most pedig az orvosok AI-t segítségével 99,6%-os pontossággal képesek lesznek felismerni a szívrohamot.'>
4 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 1 napja

Jó az irány, ez tetszik. Végre értelmet nyer a mesterséges intelligencia is.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 1 napja

Erre szuper az MI!

válasz erre

Porthos

1 éve, 1 napja

Azért ez menő!

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 1 napja

Alakul ez szépen lassan. mosolygó smiley

válasz erre