Az orosz hackerek miatt kitiltották az Apple Watch-ot is a brit parlamentből

2016. október 11.
1.8391
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő intézkedést hozott Theresa May, a jelenlegi brit miniszterelnök, aki annyira fél egy esetleges orosz hackertámadástól, hogy már nem csak az okostelefonokat, hanem az Apple Watch okosórákat is kitiltotta egyes parlamenti megbeszélésről.

Ez a gyakorlatban nem csak annyit jelent, hogy a politikusok csak az egyes készülékek kikapcsolásával mehetnek be a tárgyalóba, hanem egyre több esetben azt is, hogy az emberek kizárólag úgy mehetnek be a legfontosabb megbeszélésekre, ha előtte a készülékeket letették egy másik helyiségben.

A The Telegraph által nyilvánosságra hozott sztori szerint az Egyesült Királyságban a telefonok kitiltása legalább kikapcsolás szintjén eddig is jellemző volt az ottani parlamenti tárgyalásokra, azonban az Apple Watch eddig senkinek a szemét sem szúrta.

Mostantól azonban már ezt a készüléket sem lehet bevinni magukkal a politikusoknak az ülésekre, sőt mi több, bizonyára a többi okosóra esetén is tiltás van érvényben, de mivel Theresa May - a Konzervatív Párt vezetőjeként - nem éppen technológiai felkészültségéről híres, ezért bizonyára csak az Apple termékét ismeri, ha okosóráról van szó.

A miniszterelnök egyébiránt állítólag konkrétan az orosz hackerek és az ottani hírszerzés miatt hozta meg ezt a döntését, Theresa ugyanis attól fél, hogy a telefonok mellett ezeket az órákat is feltörhetik és lehallgathatják a titkos parlamenti megbeszéléseket.
2 hozzászólás

TEchie

8 éve, 2 hónapja és 3 napja

Mit tudnak elérni egy Apple Watchból? meglepett smiley

válasz erre

VDemon

8 éve, 2 hónapja és 3 napja

Jajj. röhögő smiley A néni kicsit paranoid.

válasz erre