Advertisement

Az Orion űrszonda rekord távolságból készített fotót a Fölről és a Holdról

2022. november 30.
46.7951
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az Artemis-misszió első fázisában indult el november 16-án a személyzet nélküli Orion űrszonda, melynek elsődleges célja az volt, hogy megközelítse a Holdat, majd tovább haladjon egy másik pályán, amivel egy rekordot is sikerült felállítani.

Útja során az Orion több fotót is készített már, melyekről korábban már írtunk és most a NASA mérnökei ismét megosztottak egy lenyűgöző felvételt, amit az űrszondára rögzített kamera készített. Ezen a képen a Föld és a Hold látszódik a távolban, ugyanis az Orion több mint 400 000 km-re repült a Földtől, ami elképesztő távolság, ilyen messze még az Apollo sem repült.

A mai fejlett technológiának köszönhetően pedig egy élesebb és nagyobb felbontású képet sikerült rögzíteni erről a látványról. Az Amerikai Űrügynökség óriási sikernek tartja az első Artemis-missziót annak ellenére, hogy a tervezett 124 alapvető célkitűzésből eddig csak 31-et sikerült a csapatnak teljesítenie. A fennmaradó tevékenységek körülbelül fele folyamatban van, a többi nagyrészt a Földre való visszatéréstől függ. Az Orion várhatóan december 11-én csobban le San Diego partjainál.

Az Orion űrszonda rekord távolságból készített fotót a Fölről és a Holdról - 2. kép

4 hozzászólás

Ronalddo

2 hónapja, 5 napja

Talán a Függetlenség Napjában láttuk eddig így, ebből a szemszögből.

válasz erre

techiii

2 hónapja, 5 napja

Jó messze sikerült repülnie.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 5 napja

Nagyon menő!

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 6 napja

Baromi jól néz ki. Ez a kamera elhelyezés meg iszonyat menő amúgy.

válasz erre