Az Orion kapszula visszatért a Kennedy Űrközpontba

2023. január 02.
52.7231
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Óriási kalandon van túl az Amerikai Űrkutatási Hivatal Artemis I programjának egyik legfontosabb eleme, az Orion kapszula, mely küldetése során majd 2,5 millió km tett meg, amikor megközelítette a Holdat, majd megkerülte és visszatért december 11-én a Földre.

Az Orion kapszula december 30-án visszatért a Kennedy Űrközpontba, ahol most a NASA mérnökei eltávolítják az űrszonda hőpajzsát, hogy elvégezhessék "kiterjedt elemzését", és pontosan meghatározhassák hogyan teljesített a légkörbe való visszatérése során. December 11-én tért vissza a Földre a sikeres küldetést követően az Orion, melyet ezután a USS Portland elszállította a San Diego-i haditengerészeti bázisra.

A NASA nem csak a hőpajzsot, hanem Moonikin Campos próbababát is eltávolítják, mely útja során adatokat gyűjtött arról, hogy a Holdra utazás milyen hatással lehet az emberekre. Bár idén nem fog elindulni az Artemi II küldetés, de állítólag még 2023-ban be fogja jelenteni a NASA azt a négyfős legénységet, akik már legközelebb az Orion kapszulában fognak az űrbe utazni.

visszatért december 11-én a Földre.'>
3 hozzászólás

login_password

1 éve, 4 hónapja és 1 napja

Alaposan át kell majd nézniük az biztos.

válasz erre

techiii

1 éve, 4 hónapja és 2 napja

Vajon egy próbababa honnan tudja, hogy egy ember túléli?!

válasz erre

Mordorer

1 éve, 4 hónapja és 2 napja

Sok csodát biztos nem találnak rajta... mosolygó smiley

válasz erre