Az Oppenheimer tartolt az idei Golden Globe gálán

2024. január 08.
13.0571
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az éjszaka folyamán került megrendezésre a 2024-es év első nagyszabású filmes díjátadója, a Golden Globe, melyen a legtöbb díjat Christopher Nolen tavaly nyáron megjelent mozifilmje, az Oppenheimer gyűjthette be, de az Utódlás készítői is örülhettek.

Az atombomba atyjáról szóló film a Barbieval együtt jelent meg tavaly nyáron a mozikban, aminek köszönhetően hatalmas siker lett Christopher Nolen által rendezett film, amit a Golden Globe-gálán is elismertek, ugyanis nyolc jelölésből ötöt díjra tudott váltani. Tarolt a legjobb filmdráma kategóriában, a legjobb férfi főszereplő (dráma), a legjobb rendező, a legjobb férfi mellékszereplő és a legjobb filmzene kategóriákban is.

A Barbie film összesen kilenc jelölést kapott, ám végül csak kettőt tudott díjra váltani, a legjobb filmes kasszasiker és a legjobb eredeti filmbetétdal kategóriákban. Az Utódlás négy díjat zsebelhetett be, a Disney+ népszerű vígjáték sorozata, A mackó három Golden Globe díjjal térhetett haza. A Szegény páráknak is jutott elismerés: a legjobb musical/vígjáték kategória mellett a műfaj legjobb színésznőjének járó díjat is elvihette Emma Stone színésznő.
Fotó: MARIO ANZUONI|Forrás: REUTERS
3 hozzászólás

Porthos

6 hónapja, 3 hete és 6 napja

Oppenheimer rohadt vontatott (csakúgy mint Nolen összes filmje az elmúlt évekből), a Barbie meg egy szánalmas kabaré. Egyik sem érdemel semmit, maximum citrom díjat.

válasz erre

Fikarc

7 hónapja,

Babie egy idegesítő sazr. Nem is érdemel semmit.

válasz erre

Kisfaludy82

7 hónapja,

El nem tudom képzelni mit esznek az Oppenheimeren...

válasz erre