Az Oppenheimer és a Szegény párák taroltak az idei BAFTA-díjátadó gálán

2024. február 19.
18.1601
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az éjszaka folyamán rendezték meg a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjátadó gáláját, ahol ismét Christopher Nolan filmje bizonyult a legjobbnak, de az Emma Stone főszereplésével készült Szegény párák is több elismerést zsebelhetett be.

A londoni Royal Festival Hallban rendezett díjátadó az angolok Oscarjának is szokták nevezni, hiszen ez az egyik legnagyobb elismerés a brit filmes szakmában. Az eseményen természetesen ismét az Oppenheimer került a középpontba, ugyanis 13 jelölésből végül hetet tudott díjra váltani, köztük a legjobb filmnek járó elismerést, melyet a Parkinson-kórban szenvedő Michael J. Fox adott át.

Öt díjat nyert a Szegény párák című alkotás, Emma Stone kapta a legjobb női főszereplőnek járó elismerést. Magyar vonatkozása is volt az eseménynek, ugyanis Mihalek Zsuzsát berendezőként jelölték a legjobb díszlet kategóriában a Szegény párák film miatt, amit végül meg is nyert. Március 11-én lesz az Oscar-gála, ahol valószínűleg ismét Nolan filmje lesz a főszerepben.
2 hozzászólás

CharlieFirpo

5 hónapja, 2 hete

Oscarra leszek kíváncsi.

válasz erre

Kisfaludy82

5 hónapja, 2 hete

Szegény párák. meglepett smiley Oké, most hallok róla először. röhögő smiley

válasz erre