Az Nvidia tovább tudta növelni piaci értékét

2024. február 12.
15.8521
csirkee profilja, adatai
csirkee
A világ legnagyobb grafikuschip-gyártója az elmúlt időszakban szárnyra kapott és folyamatosan növelni tudta a bevételeit, mely elsősorban a mesterséges intelligenciának köszönhet a vállalat, ráadásul emellett piaci értékét is növelte, a részvényei pedig szárnyalnak.

Sam Altmannak nem lesz könnyű dolga, ha szeretné az Nvidia monopóliumát megszüntetni az AI-chipgyártás területén, ugyanis a cég elérte az 1,7 billió dolláros piaci értéket, miután tavaly 239%-kal, 2024-ben pedig 41%-kal emelkedtek a részvényei. A vállalat piaci értéke ugyanannyi, mint az összes hongkongi tőzsdén jegyzett kínai vállalat értéke.

Az Nvidia tavaly májusban csatlakozhatott ahhoz az elit vállalati klubhoz, akiknek már sikerült elérniük az ezer milliárd dolláros értékhatárt, melyek között találjuk az Applet, az Alphabetet (Google), a Microsoftot és az Amazont is. Jelenleg az Nvidia a legerősebb az AI-chipgyártás területén, ami sokak számára kicsit bántó, ennek ellenére jelenleg nincs olyan, aki meg tudná állítani a cég növekedését.
3 hozzászólás

Ronalddo

5 hónapja, 2 hete és 4 napja

Nem olyan rég még szenvedtek. meglepett smiley

válasz erre

Porthos

5 hónapja, 2 hete és 4 napja

OMG hogy érhet ennyit egy Nvidia? meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

5 hónapja, 2 hete és 5 napja

Nem hittem volna hogy ilyen erős az nvidia. meglepett smiley

válasz erre