Az Nvidia is csatlakozik az 1 billió dolláros vállalatok exkluzív klubjához

2023. május 30.
19.1711
csirkee profilja, adatai
csirkee
A világ legnagyobb grafikuschip-gyártója kivételesen jó pénzügyi időszakon van túl, aminek köszönhetően a vállalat részvényei is szárnyalnak, így sikerült csatlakozniuk az Apple, az Alphabet, a Microsoft és az Amazon elit klubjához, akiknek az értéke elérte már az 1 billió dolláros határt.
Advertisement

Az Nvidia múlt heti bevétel-előrejelzésével megdöbbentette a befektetőket, amely több mint 50%-kal haladta meg az elemzői várakozásokat. Ez pedig hatással volt a részvények árfolyamára, aminek köszönhetően a vállalat elérte a körülbelül 1,6 billió dolláros értéket, ami megegyezik a Google-alphabettel.

Ezt a gyors növekedést az Nvidia a mesterséges intelligencia termékek fejlesztését támogató megoldásainak köszönheti. Jensen Huang, az Nvidia első embere a tegnap kezdődött tajvani Computexen mondott beszédet, ahol kiemelte:

A generatív MI-vel mindenkiből programozó válhat.

A vezető az eseményen több konkrétumot is elárult az Nvidia soron következő DGX szuperszámítógépének képességeiről, melynek segítségével a cégek saját generatív MI-modelleket fejleszthetnek ki.
3 hozzászólás

Porthos

10 hónapja, 1 hete és 5 napja

Nincs itt chiphiány gyerekek.. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

10 hónapja, 1 hete és 6 napja

Amilyen videokártya árak vannak, nem csodálom!

válasz erre

Levi87

10 hónapja, 1 hete és 6 napja

Atttttttttttyaúristeeeeeeen!!!!! meglepett smiley

válasz erre