Az Nvidia idén mindenkit lepipál, már ők birtokolják a világ legértékesebb vállalata címet

2024. június 19.
6.8911
csirkee profilja, adatai
csirkee
Még június elején arról számoltunk be, hogy a világ legértékesebb vállalata ranglistán az Apple lecsúszott a harmadik helyre, miután a népszerű chipgyártó vállalat elérte a 3,01 billió dolláros piaci értéket, és a legfrissebb adatok szerint ez még tovább nőtt és az első helyre kerültek.

Az Nvidia kedden az erős részvényárfolyamnak köszönhetően - 3,5 százalékkal emelkedett, 135,58 dollárra - elérte a 3,34 billió dolláros piaci értéket, amivel maga mögé utasította a Microsoftot is. Mindezt a mesterséges intelligencia chipek területén elért sikereknek köszönheti és egyes elemzők szerint a jövőben ez még tovább emelkedhet.

A Microsoft jelenlegi részvényárfolyamok mellett 3,317 billió dolláros értéknél jár, míg az Apple 3,286 billió dollárnál. Az elmúlt egy évben az Nvidia részvényei folyamatosan emelkedtek, míg a ranglista többi szereplőjének inkább stagnált, így akik néhány éve meglátták a potenciált a vállalatban, azok most nagyon jól járnak. Az Nvidia vezetői májusban azt mondták, hogy a Blackwell AI chipek iránti kereslet a jövő évben jóval meghaladhatja a kínálatot, ami további nyereséget hozhat a gyártónak.
lecsúszott a harmadik helyre, miután a népszerű chipgyártó vállalat elérte a 3,01 billió dolláros piaci értéket, és a legfrissebb adatok szerint ez még tovább nőtt és az első helyre kerültek.'>
3 hozzászólás

Porthos

3 hete és 3 napja

Bakker, valaha csóri videokártyákat csináltak, egy volt a millióból. meglepett smiley Nagyon kemény hogy ilyen erősek lettek.

válasz erre

techiii

3 hete és 3 napja

Ez az AI lufi egyszer kipukkad, akkor meg majd visszaesik a cégérték.

válasz erre

Ronalddo

3 hete és 4 napja

Döbbenet de tényleg. meglepett smiley

válasz erre