Az LG és a Hyundai egy 4,3 milliárd dollár értékű akkumulátorcella-gyárat épít Amerikában

2023. május 26.
22.2401
csirkee profilja, adatai
csirkee
Nem csak hazánkban épülnek sorra az akkumulátorcellákat gyártó gyárak, hanem a világ számos pontján, többek között Amerikában is, most éppen a Hyundai georgiai elektromos autógyára mellett, amit az LG-vel közösen építenek fel és működtetnek majd a jövőben.

A két dél-koreai vállalat a napokban egy szándéknyilatkozatot írt alá, miszerint 4,3 milliárd dollárt fektetnek legújabb közös projektjükbe. A gyárat még idén elkezdik építeni és a tervek szerint 2025-re fog elkészülni. A teljes kapacitással történő gyártás megkezdése után évente 30 GHWh akkumulátort tud majd gyártani, ami 300 000 elektromos jármű gyártásához elegendő.

A Biden-adminisztráció arra törekszik, hogy az Egyesült Államokban több elektromos autókat gyártó és akkumulátorokat gyártó vállalat legyen - hasonló célokra törekszik a hazai kormány is. Tavaly elindította az American Battery Materials Initiative elnevezésű kezdeményezést, amely 20 vállalatnak 2,8 milliárd dolláros támogatást ad annak reményében, hogy ösztönözze a gyártókat az akkumulátorgyártás megkezdésére.
2 hozzászólás

CharlieFirpo

11 hónapja, 2 hete és 6 napja

Nem akarnak feketelistára kerülni, gyorsan építenek valami nagyot és drágát. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

11 hónapja, 2 hete és 6 napja

Az kemény befektetés! meglepett smiley

válasz erre