Egyre gyakrabban kapnak téves AirTag riasztásokat az iPhone felhasználók

2022. május 09.
48.4801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
Hamis AirTag riasztásokkal zaklatják újabban az éjszaka közepén az iPhone felhasználókat, ami mostanra állítólag olyannyira gyakori probléma lett, hogy a gyártónak is közbe kell avatkoznia, mert egyre több a személyiségi jogot is sértő lenyomozás.

Az AirTag-et még csak egy évvel ezelőtt dobta piacra az Apple, ez idő alatt a visszaélések száma a készülékekkel együtt folyamatosan csak nőtt, szinte sportként kezdték el űzni világszerte más emberek lekövetését egyesek, aminek okán a kiegészítő létjogosultsága is felvet néhány kérdést. Bár az Apple bizonyos mértékben felkészült az ilyen jellegű felhasználási módokra, a mostanra kialakult helyzetben ez egyre nehézkesebb.

Az iOS 14 egyik nagy újítása, hogy riasztás kell adnia az együtt mozgó, majd egymástól eltávolodó készülékekről, ennek segítségével viszonylag könnyen megoldható hogy ne hagyjuk el mondjuk a tabletünket, fülesünket, vagy esetünkben az AirTaget, mert az iPhone jelez, hogy ami eddig nálunk volt, az most nincs. Az egyik ilyen elhíresült átverés, amikor egy nő autójára helyeztek el egy AirTaget, amivel aztán követték őt.

A The Wall Street Journal szerint azonban a helyzet kissé problémás, mert sok beszámoló szól arról, hogy az Apple készülékek az éjszaka közepén küldenek - nem létező, vagy trükkösen párosított - AirTagekről üzeneteket.

Az aggályos a dologban "természetesen" felhasználói szintű, mert vannak akik a hamis jelzések után kutatva akár még a személyes adataikat, tartózkodási helyüket is kiadhatják, bár a helyzet maga egyébként könnyedén kiszűrhető.

A szerkesztőségben egyébként nem tapasztaltunk hasonló "zaklatásokat".
2 hozzászólás

Levi87

2 éve, 1 hónapja és 10 napja

Hát én még hasonlót sem tapasztaltam, gondolom itthon még nem pörög ez az átverés.

válasz erre

TEchie

2 éve, 1 hónapja és 10 napja

Kapcsolják ki a telót éjszakára. röhögő smiley

válasz erre