Az iPhone 6 Plus belülről

2014. szeptember 21.
1.2541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Az iFixit-hez került egy iPhone 6 Plus és azonnal neki is láttak a szétszedésének.

Ennek a küldetésnek jóval nemesebb célja van, mint, hogy lássunk belülről egy drága telefont.



Nem meglepő tehát, hogy amint a kézbe vehettek egy iPhone 6 Plust, máris a dolgok, pontosabban a telefon mélyére kívántak nézni. A készülék szétszedése nem egyszerű ezért nem is javasoljuk, hogy otthon valaki neki essen a satupadon. Ki kell bontani két csavart, le kell emelni az elülső kijelzőt egy tapadókoronggal a test többi részéről, de nagyon óvatosan, nehogy elszakadjon a TuochID vezetéke.

[caption id="attachment_13847" align="aligncenter" width="560"] Fotó: iFixit[/caption]

Az alábbi videón lépésről lépésre nyomon követhető a szétszedés, amelynek során előkerül például a 2915 mAh-s akkumulátor (amely közel a kétszerese az iPhone 5s-ének, viszont elmarad több más, 5,5?-es telefonétól). De az új tulajok így is örülhetnek, mert talán nem csak délig fogja bírni a szuszt a készülék, hanem estig, amíg haza nem érünk. A bontás során az is kiderült, hogy tényleg 1 GB-os a RAM, ami érdekes, hiszen a mai androidos csúcstelefonokban 2-3 GB-nyi RAM kerül. Példának elég csak megnézni a Miui készülékeit vagy az új csúcstelefonokat. Látható a kamera, amely éppúgy 8 MP-es, mint az iPhone 5-é, de az új modell már optikai képstabilizátort is kapott. És végül látható az vadonatúj 64 bites processzor, az A8 is.


Hogy ez a teljesítmény mennyire lesz elég a jövőben, azt egyelőre nehéz megjósolni. De kicsit ironikus, hogy a telefon ára jóval 300.000 Ft felett van, de teljesítményben épp, hogy a 2012-es Androidos modellek szintét üti csak meg.

[caption id="attachment_13849" align="aligncenter" width="800"] Így fest a front kamera[/caption]

Az iFixit egy 10-es skálán értékeli, hogy a telefonok milyen könnyen szétszedhetők. A 10-es a legnehezebben buherálható, az 1-es pedig a legkönnyebben. Az iPhone 6 Plus 7 pontot kapott az iFixit skáláján. Értelemszerűen, ahogy már korábban is írtam, nem érdemes otthon neki esni, ha valami baja van. Persze a szerviz egy vagyon, ha a garancia nem terjed ki az adott problémára, de aki ilyen drága telefont vesz, annak számolnia kell ezekkel az apró kellemetlenségekkel is.



Végérvényesen, mindenki olyan telefont válasszon, ami a saját igényeit maximálisan kielégíti.

Képek s a videó forrása, tulajdonosa: iFixit
nincs még hozzászólás