Az iPhone 4S-t ne frissítsd iOS 8-ra

2014. szeptember 20.
1.0331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Bárki számára elérhetővé vált az iOS 8, de nagyon nem ajánlott frissíteni rá.

Az ArsTechnika tesztje alapján például az iPhone 4S-nél érdemes az iOS 7-nél maradni.

Jó dolog, hogy az Apple korábbi mobiljain is elérhetővé teszi a legújabb operációs rendszerét, hiszen az Android mobilok esetén ez nem ennyire egyértelmű. A cupertinói vállalat legújabb, tegnap megjelent iOS 8 mobil operációs rendszerének végleges verziója tehát akár iPhone 4S mobilokra is telepíthető, csak kérdés az, hogy megéri?



Az ArsTechnika néhány tesztet futtatott le, hogy kipróbálja, a korábbi Apple mobilon hogy teljesít az új rendszer. Nos, úgy tűnik, az egykori zászlóshajó már nehezen fiatalodik. Ugyan lehet rá telepíteni a rendszert, csak sajnos nem kompromisszumok nélkül. Az adatok alapján ugyanis nem fenékig tejfel a felturbózott iPhone 4S.



A betöltődési és válaszidők jelentősen meghosszabbodtak, a böngésző (Safari) esetén majdnem kétszeresére nőtt a válaszidő (lásd az ábrán). De szinten minden téren lassabb betöltődéssel találkozhatnak a felhasználók, legyen szó kameráról, levelezésről, üzenetekről, naptárról stb.

Tudjuk, hogy csábító lehet a letöltés, de várjatok még egy kicsit. Reméljük az Apple majd optimalizálni fogja a 4S-re is az operációs rendszert. Ha visszaemlékezünk, akkor mindegyik nagyobb update-nál voltak ilyen problémák. Idővel és sok, sok javítási pacthal később, majd ezek a problémák is elmúlnak. (:
nincs még hozzászólás