Az internet Bruce Lee-je feltörte az olasz kormány weboldalát

2016. november 18.
4.4331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Kapustkiy nevű hacker feltörte az olasz kormány weboldalát, melyről mintegy 45 ezer felhasználói adatot tulajdonított el, a vicc pedig az egészben, hogy azóta sem bannolták a rendszerből.
 

A behatoló egy szimpla SQL injekciót használt a kibertámadás során, amely végeredményeként felhasználói loginek valamint olasz városok által kezelt szolgáltatási információkhoz is hozzájutott.

Kapustkiy, aki csak az internet Bruce Lee-jének nevezi magát úgy döntött, hogy egyelőre csak 9000 adatot szivárogtat ki, amit elérhetővé tett a Pastebin-en, így esélyt adva az olasz biztonsági haderőnek, hogy foltozzák a rést a későbbi bonyodalmak elkerülése végett.

A hacker több állam kormányának weboldalát is feltörte, többek között Mali, Románia, Malavi vagy éppen Líbia is a célpontok között volt. Mint mondta, az egész olasz kormány elleni műveletben az a vicces, hogy az adminisztrátorok nem bannolták az e-mail fiókját, így a mai napig hozzáfér a rendszerhez, így pedig az adatokhoz is.
3 hozzászólás

marco

7 éve, 10 hónapja és 19 napja

Gólem írta:
Az is durva hogy bejutott, az meg külön hogy még mindig aktíva a loginja. meglepett smiley
Sajnos ezek a kormányzati oldalak sokszor gagyi wordpress alapú trágyadombok. Milliárdokért. Itthon is van ilyen, jó nagy rakat, de Kanadában is találkoztam rengeteg ilyennel. Szégyen.

válasz erre

Gólem

7 éve, 10 hónapja és 19 napja

Az is durva hogy bejutott, az meg külön hogy még mindig aktíva a loginja. meglepett smiley

válasz erre

Tommy

7 éve, 10 hónapja és 19 napja

Ügyes adminisztrátorok bakker... wtf smiley

válasz erre