Az Intel és a Samsung Display egy csúsztatható kijelzőn dolgozik

2022. szeptember 28.
35.3861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
csirkee profilja, adatai
csirkee
Ha valaki látta a Westworld című sorozatot, az biztosan emlékszik azokra a futurisztikus tabletekre, melyeket hajtogatni és csúsztatni is lehetett - nos úgy tűnik ez a megoldás megihlette a techcégeket is és az Intel a Samsunggal karöltve mutatta be innovációját a világnak.

Az Intel Innovation rendezvényén a Samsung Display vezérigazgatója, JS Choi lépett a nyitónapon a színpadra, ahol a kezében egy olyan PC prototípus volt, mely egy 13 hüvelykes táblagépből 17 hüvelykes kijelzőbe csúszik át. Choi úgy mutatta be az újdonságot, mint a világ első 17 hüvelykes csúsztatható kijelzője, amit számítógépekhez terveztek.

A vezérigazgató szerint a készülék többféle igényt is kielégít majd a jövőben, legfőképpen a hordozhatóságot és a nagyobb képernyőméretet. Az Intel már évek óta kísérletezik új PC-formátumokkal, de eddig főleg az összehajtható kijelzőket részesítette előnyben, ám ez a csúsztathatóság egy új dimenziót nyit az iparban. Egyelőre egy prototípusról van szó, így nem tudni, hogy ebből mikor lesz valódi termék, valószínűleg csak a jövőben.

4 hozzászólás

inkognito

1 éve, 8 hónapja és 7 napja


válasz erre

Porthos

1 éve, 8 hónapja és 7 napja

Aztarohadt! meglepett smiley Ez nagyon kemény!

válasz erre

Levi87

1 éve, 8 hónapja és 8 napja

Na ez tényleg jó! meglepett smiley

válasz erre

betyár

1 éve, 8 hónapja és 8 napja

Azért ez elég komoly már.

válasz erre