Az Instagram ezentúl elhomályosítja a kiskorúaknak küldött meztelen fotókat

2024. április 11.
25.3221
csirkee profilja, adatai
csirkee
Egy új, nagyon hasznos biztonsági funkcióval bővül a Meta népszerű közösségi platformja, ami minden 18 éven aluli felhasználó esetében be lesz kapcsolva, de a felnőtteknek is javasolt a használata, ugyanis az üzenetekben küldött meztelen fotókat automatikusan elhomályosítja a rendszer.

Az Instagram egy új biztonsági funkció bevezetésére készül, amely elhomályosítja a meztelen képeket az üzenetekben, hogy megvédje a platformon tartózkodó kiskorúakat a visszaélésektől és a szexuálisan kizsákmányoló csalásoktól. A Meta csütörtökön bejelentette, hogy az új funkció alapértelmezés szerint engedélyezve lesz a tizenéves Instagram-felhasználók számára, mindeközben egy értesítés a felnőtteket is arra ösztönzi, hogy kapcsolják be a funkciót.

A vállalatot sok kritika érte, amiért a fiatal vagy kiskorú felhasználókat több bántalmazás is érte a Meta különféle platformjain, melyek rossz hatással voltak a gyerekek mentális egészségére. Ezzel az új biztonsági funkcióval talán sikerül kicsit enyhíteni ezeket a panaszokat. A Wall Street Journal értesülései szerint az új funkciót a következő hetekben tesztelik, globális bevezetése pedig a következő hónapokban várható.

A Meta szerint a funkció az eszközön lévő gépi tanulást használja annak elemzésére, hogy az Instagram közvetlen üzenetküldő szolgáltatásán keresztül küldött kép tartalmaz-e meztelenséget.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

1 hónapja, 1 hete és 6 napja

Ha olyan jól fog működni mint a FB szűrők, akkor kb semmilyen kép nem fog innentől átjutni. röhögő smiley

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 1 hete és 6 napja

Egyáltalán hogy lehet rajta ilyesmi? meglepett smiley

válasz erre

Mordorer

1 hónapja, 2 hete

Na végre, valami.

válasz erre