Az indonéz majmok köveket használnak szexjátékok gyanánt

2022. augusztus 21.
26.1091
csirkee profilja, adatai
csirkee
Egy friss tanulmány szerint az Indonéziában élő közönséges makákók (Macaca fascicularis) a köveket szexjátékokként használják, ugyanis ütögető és dörzsölő mozdulatokkal végeznek önkielégítést az állatok, ezzel pedig bizonyítást nyert a szexjátékokkal kapcsolatos hipotézis.

A New Scientist magazin számolt be először arról a tanulmányról, melyet kutatók egy csoportja végzett Indonéziában majmokon. A kutatók megfigyeléseik alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a makákók a köveket nem játékból használják, hanem sokkal inkább élvezetből. A különböző korcsoportba tartozó hímek és nőstények hasonlóan használják a köveket önkielégítés gyanánt, ám a nőstények kicsit válogatósabbak.

Camilla Cenni, a tanulmány egyik vezető szerzője szerint a majmok nem folyamatosan használják a köveket, de elég gyakran. A kutatók úgy vélik, hogy valószínűleg kulturális eredetű lehet a kövekkel folytatott "játék", ugyanis csak bizonyos populációkban tapasztalható. A megfigyelések során azt tapasztalták a kutatók, hogy a fiatalabb egyedek többet önkielégítenek, mint az idősebb hímek.

A kutatók úgy hiszik, hogy ez a tevékenység amiatt alakult ki, mert például Ubud városában, a Szent Majomerdőben és környékén élő majmokat etetik, ezért nem szorulnak arra, hogy az étel miatt stresszeljenek. Van idejük mással is eltölteni az idejüket.
5 hozzászólás

Ronalddo

10 hónapja, 1 hete és 3 napja

Jajjistenem.

válasz erre

zender

10 hónapja, 1 hete és 3 napja

Jáááááááj.

válasz erre

Kisfaludy82

10 hónapja, 1 hete és 3 napja

Kövekkel???? Hát ez durva!

válasz erre

Porthos

10 hónapja, 1 hete és 3 napja

A szükséglet az szükséglet, nincs mese.

válasz erre

CharlieFirpo

10 hónapja, 1 hete és 4 napja

Megoldják.

válasz erre