Az idegen űrhajó maradványainak hitt fémgolyók valószínűleg csak ipari hulladékok

2023. november 20.
20.7701
csirkee profilja, adatai
csirkee
Avi Loeb, az amerikai Harvard Egyetem fizikusa idén nyáron azt állította, hogy 50 apró, gömb alakú vastöredéket talált a Csendes-óceán fenekén, melyek idegen űrhajó maradványai lehetnek, ám egy friss tanulmány szerint csupán ipari hulladék melléktermékéről lehet szó.

A harvardi tudós úgy véli, hogy az apró fémgömbök egy 2014-es tűzgolyó áthaladása során érkezhettek a Földre, ezzel szemben Chicagói Egyetem kutatója, Patricio Gallardo állítja, hogy a titokzatos gömbök a szénégetés mellékterméke lehet. A kutatók elemzése szerint a Loeb és munkatársai által a fémgömbökben közölt vas-, nikkel-, berillium-, lantán- és uránkoncentráció megegyezik a szén kémiai összetételét tartalmazó adatbázisból származó szénhamuval.

Loeb természetesen azonnal tagadta, hogy csak melléktermékek lennének a fémgolyók, szerinte nem elemezte Gallardo megfelelően az elemek tucatjaiból álló idegen anyagot. Továbbá a harvardi professzor szerint a gömbökben több vas van, mint szénhamuban, és a régióban, ahol a golyókat találták, lehetetlen, hogy szénhamu előforduljon.

A Business Insider megkeresésére válaszolva Loeb azt mondta, hogy a szénhamu nem lett volna elég mágneses ahhoz, hogy az összegyűjtésére használt modern berendezés felszívja azt. A professzor kutatócsoportjai jelenleg a csaknem 800 begyűjtött szferula (fémgolyók) fennmaradó 93%-át elemzik.
állította, hogy 50 apró, gömb alakú vastöredéket talált a Csendes-óceán fenekén, melyek idegen űrhajó maradványai lehetnek, ám egy friss tanulmány szerint csupán ipari hulladék melléktermékéről lehet szó.'>
5 hozzászólás

Ronalddo

5 hónapja, 1 hete és 2 napja

Ehh.... wtf smiley

válasz erre

Kisfaludy82

5 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nahát.

válasz erre

TEchie

5 hónapja, 1 hete és 2 napja

Na, akkor már megint nem UFO-k. szomorú smiley

válasz erre

Porthos

5 hónapja, 1 hete és 3 napja

Hát ezen nem lepődtem meg.

válasz erre

CharlieFirpo

5 hónapja, 1 hete és 3 napja

Hát akkor erről ennyit.

válasz erre