Az Európai Bizottság tájékoztatást kért az X-től a tartalommoderáció csökkenése miatt

2024. május 08.
15.8801
csirkee profilja, adatai
csirkee
Az elmúlt időszakban az Európai Biztosság nagyon rászállt az olyan techvállalatokra, mint a Google, az Apple, a Meta vagy éppen az X (korábban Twitter), akiknek hamarosan tájékoztatást kell adniuk a szervezetnek arról, hogy miért csökkentette tartalommoderációs forrásait a vállalat.

Az EU folyamatosan vizsgálja a nagy cégeket, hogy azok betartják-e az uniós szabályokat, most éppen arra kíváncsiak, hogy az X miért csökkentette közel 20 százalékkal tavaly október óta a tartalommoderátorok csapatának létszámát. Ezek a moderátorok foglalkoznak azzal, hogy a platform irányelveinek megfelelő tartalmak jelenjenek meg a közösségi oldalon.

Korábban több kritikát is kapott Elon Musk, amiért antiszemita csoportok kommunikálhatnak a platformon és több szélsőséges csoport is megtalálható az X-en. Az X-nek május 17-ig kell a bizottság rendelkezésére bocsátania a tartalom moderálására szolgáló erőforrásokkal és a generatív mesterséges intelligenciával kapcsolatban kért információkat - írja az MTI. Ez annak az eljárásnak a része, melyet az EU tavaly decemberben indított az X ellen a tartalommoderálásra és az átláthatóságra vonatkozó európai szabályok feltételezett megsértése miatt.
2 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Majd hablatyolnak valamit, ahogy szoktak. Ha egyáltalán reagálnak. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Musk le****ja.

válasz erre