Az ESA befejezi az együttműködést Oroszországgal a holdi küldetések terén

2022. április 14.
43.6041
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Európai Űrügynökség április 13-án bejelentette, hogy tovább csökkenti kapcsolatait Oroszországgal, és ehelyett a NASA és más ügynökségek felé fordulva lemond a Holdra irányuló küldetésekkel kapcsolatos együttműködési tervekről.

Az ESA Tanácsának ülése végén az ügynökség közölte, hogy a Roszkozmosszal való együttműködésre vonatkozó terveit a Roszkozmosz Luna-25 és Luna-27 leszállóegységei, valamint a Luna-26 űrszonda kapcsán megszünteti. A bejelentés közel egy hónappal azután történt, hogy az ESA hivatalosan is felfüggesztette az együttműködést Oroszországgal az ExoMars-misszióval kapcsolatban, és elhalasztotta az ESA által épített rover szeptemberre tervezett indítását.

Az Oroszországgal a holdmissziók terén folytatott együttműködés megszüntetéséről szóló döntés mellett Aschbacher a tájékoztatót arra is felhasználta, hogy bejelentse, hogy három új kezdeményezést támogatnak, amelyek részei lesznek annak a csomagnak, amelyet az ESA a következő, év végi miniszteri ülésen a tagállamok elé terjeszt finanszírozás céljából.
4 hozzászólás

petrovicsz

8 hónapja, 2 hete és 1 napja

Ez a háború senkinek sem jó.

válasz erre

Kisfaludy82

8 hónapja, 2 hete és 1 napja

Nem örülünk neki, de talán egyszer ismét együttdolgoznak majd.

válasz erre

Porthos

8 hónapja, 2 hete és 1 napja

Hát ez várható volt sajnos.

válasz erre

betyár

8 hónapja, 2 hete és 1 napja

Nem túl jó hír.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink