A kanadai emberek nem tudnak tájékozódni az erdőtüzekről a Facebookon, mert betiltotta őket a cég

2023. augusztus 18.
23.6291
csirkee profilja, adatai
csirkee
Kanadában jelenleg ismét súlyos a helyzet az erdőtüzek miatt, aminek következtében már több ezer embernek kellett elhagynia otthonát, miközben próbálnak a közösségi médiában tájékozódni, ám ez nem egyszerű, mivel a Facebook nemrégiben betiltotta a hírek megosztását az országban.

Manapság a legtöbb ember már a Facebookot és egyéb közösségi média platformokat szokott böngészni, ha híreket akar olvasni. Ezért is bosszantó a kanadai felhasználók számára az, hogy a Meta nemrégiben betiltotta a hírek megosztását, ugyanis a kanadai parlament elfogadta az online hírekről szóló törvényjavaslatot, amely előírja az olyan platformoknak, mint a Google és a Meta, hogy tárgyalásokat folytassanak a hírkiadókkal a tartalom tekintetében.

Aki Facebookon valamilyen hírt szeretne megosztani Kanadában, az a következő felirattal találkozik: "Ez a tartalom nem érhető el Kanadában." - Ez aggodalmat keltett az emberek információhoz való hozzáférésével kapcsolatban, különösen az erdőtüzek miatti evakuálás során. Jelenleg csak úgy tudnak híreket megosztani ismerőseikkel, hogy képernyőképeket készítenek a tartalmakról és azokat teszik elérhetővé.

A kanadaiak körülbelül 77%-a használja a Facebookot, és minden negyedikük a platformot használja elsődleges hírforrásként. A BBC kérdéseivel megkereste a Meta vállalat, akiknek a szóvivője nem kívánta kommentálni a tilalmat és annak hatását a jelenlegi eseményekre.
4 hozzászólás

Tommy

3 hónapja, 3 hete és 2 napja

Mekkora bal****ok ezek a kanadaiak is. Már kb amcsi szinten vannak.

válasz erre

Kisfaludy82

3 hónapja, 3 hete és 3 napja

Hát mert bal****ok.

válasz erre

Porthos

3 hónapja, 3 hete és 3 napja

Mondjuk ne facebookot nézegessenek hanem lokális híreket. Nem értem hogy tudott ekkora teret nyerni a fb ebben (is).

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 3 hete és 4 napja

Hát ez kemény. Vissza kell szokni a rendes netes tartalmakra az amúgy is hitvány fb helyett, ennyi.

válasz erre