Az első arab női űrhajós megérkezett a Nemzetközi Űrállomásra

2023. május 23.
21.1801
Advertisement
csirkee profilja, adatai
csirkee
Egy újabb történelmi jelentőségű űrrepülésen vagyunk túl, ugyanis Rayyanah Barnawi egyike annak a két szaúdinak, akik részt vesznek az Axiom Space második privát küldetésében, amely vasárnap egy SpaceX Falcon 9 rakétával szállt fel az Egyesült Államokból és megérkeztek az ISS-re.

Vasárnap, helyi idő szerint 21:37-kor emelkedett a magasba a SpaceX Falcon 9-es rakétája, a Dragon űrszondával Cape Canaveral-i Kennedy Űrközpontból. Tegnap az űrszonda sikeresen dokkolt önállóan az ISS-hez. A 34 éves orvosbiológiai tudós, Rayyanah Barnawi 10 napot fog eltölteni a Nemzetközi Űrállomáson, ahol őssejt- és mellrákkutatást tervez.

A legénység másik három tagja Ali Alqarni szaudi űrhajós, Peggy Whitson parancsnok és John Shoffner pilóta volt. A keringő laboratóriumban a legénység több mint 20 tudományos és technológiai kísérletet hajt majd végre, beleértve az űr emberi egészségre gyakorolt ??hatásait. Ms. Barnawi kísérletei azon a munkán alapulnak majd, amelyet az elmúlt kilenc évben a rijádi King Faisal Szakkórház és Kutatóközpont őssejt- és szövet-újratervezési programjában végzett kutatólaboratóriumi technikusként.

4 hozzászólás

CharlieFirpo

11 hónapja, 2 napja

Innen is gratula nekik. mosolygó smiley

válasz erre

Fikarc

11 hónapja, 2 napja

Tíz nap alatt mondjuk nem sokat halad egy ilyen kutatással szerintem...

válasz erre

Kisfaludy82

11 hónapja, 3 napja

Nagyon menő fíling lehet ez az egész.

válasz erre

Porthos

11 hónapja, 3 napja

Történelmi pillanat. röhögő smiley

válasz erre