Az elmúlt 15 év legsúlyosabb erdőirtását produkálták Amazóniában

2021. november 21.
73.3581
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A brazil Amazonas-medence erdőirtása idén 21,97 százalékkal ugrott meg, ami 2006 óta a legmagasabb szintre emelkedett - összesen 13 235 négyzetkilométert (5 110 négyzetmérföldet) pusztítottak el 2020 augusztusa és 2021 júliusa között.
 

Ez komolyan megkérdőjelezi Brazília látszólagos elkötelezettségét az erdőirtás következő évtizedben történő megszüntetése mellett. Az ország űrkutatási ügynöksége, az INPE által közzétett adatok műholdas adatokon alapulnak, és az illegális fakitermelés riasztó folytatódásáról árulkodnak az Amazonas vidékén.

E hónap elején Brazília több mint 100 másik országhoz csatlakozva vállalta, hogy 2030-ig visszafordítja az erdőirtást, ám ezek az eredmények azt jelzik, hogy hiányzik a politikai akarat a cél elérésére.

A közelmúltban tartott COP26 csúcstalálkozón egy jelentős brazil küldöttség mindent megtett, hogy meggyőzze a résztvevőket arról, hogy mindent megtesz az Amazonas védelméért. A The Guardian szerint azonban a brazil kormány már a konferencia előtt tudott az erdőirtási statisztikákról, de az esemény utánig visszatartotta azokat, hogy ne ássa alá állításait.
7 hozzászólás

CharlieFirpo

11 hónapja, 1 hete

Döbbenet hogy nem tanul az emberiség... Legalábbis azok, akiknek döntés van a kezében.

válasz erre

Fikarc

11 hónapja, 1 hete

Megbízható ország ez is.

válasz erre

Mordorer

11 hónapja, 1 hete

Szép.

válasz erre

Levi87

11 hónapja, 1 hete

Borzalmas. Kíváncsi leszek, hogy azt az egyezményt hogyan tudják majd betartani.

válasz erre

inkognito

11 hónapja, 1 hete

Ez szörnyen hangzik.

válasz erre

Kisfaludy82

11 hónapja, 1 hete és 1 napja

Úristen ******'>******* ez döbbenetes!!! De miért csinálják? Főleg ha vállalásaik vannak? Hogy lehete ennyire pusztítani a környezetet, amikor mindenki tudja, hogy óriási a baj????

válasz erre

Porthos

11 hónapja, 1 hete és 1 napja

Már tavaly is közel 20%-kal nőtt, ez iszonyat brutál.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink