Advertisement

Az Apple visszatáncolt a kötelező irodai munkavégzéstől

2022. május 19.
43.8591
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
Tavasszal igen nagy visszhangot keltett az Apple azon terve, miszerint vissza szeretné csábítani az irodai dolgozóit - a bejárós munkamenetet akarták újra bevezetni, ám a dolgozók tiltakozása miatt kénytelenek voltak opcionálisra tenni az ötletet.

A munkavállalók nagy aránya ugyanis nem vágyik vissza az irodákba, a legtöbben a praktikusság, az utazási idő megspórolása és személyes preferenciák miatt nem akar lemondani a pandémia idején rutinná vált home office-ról. Az érvek között természetesen az is szerepelt, hogy ugyanúgy el tudják látni a munkát a korlátozások feloldása után is, mint a kritikus időszakokban. A korábbi tervek május 23-tól léptek volna érvénybe, és mindössze három napnyi irodai munkát takart volna.

A The New York Times szerint azért is csúszik ismét az ütemterv, mert az omikron variáns miatt újból nőtt a megbetegedések száma. Az Apple álláspontja szerint maximum heti kettő napra visszatérhetnek a dolgozók, ám a közös terekben a maszkviselést még kötelező elemnek gondolják, de ezt a fajta munkavégzést sem fogják kötelezővé tenni egyelőre egyik dolgozójuk számára sem.
3 hozzászólás

Porthos

9 hónapja, 6 napja

Haláli az a mentalitás amit ennél a cégnél megengednek maguknak a melósok.

válasz erre

Mordorer

9 hónapja, 6 napja

Még válogatnak.

válasz erre

Kisfaludy82

9 hónapja, 6 napja

Ki kell rugni mindet.

válasz erre