Az Apple után a Google is Indiába viszi mobiljai gyártását

2023. október 21.
20.9091
csirkee profilja, adatai
csirkee
A világ egyik legnépesebb országa India, ahová egyre több nagy technológiai órás helyezi át beruházásait, most éppen a legnagyobb keresőóriás jelentette be, hogy a jövőben már Indiában fognak készülni a Pixel telefonok következő generációja.

Az Apple mellett már a Google is kiszemelte magának Indiát, ahol nemcsak hatalmas a felvevőpiac, de a munkaerő is hasonlóan olcsó, mint Kínában. Ezért döntött többek között a keresőóriás is amellett, hogy a jövőben elindítja készülékgyártását az országban. Rick Osterloh, az eszközökért és szolgáltatásokért felelős vezető alelnök elárulta, hogy a vállalat helyi és nemzetközi szereplőkkel együttműködésben valósítja meg az okostelefonok gyártását.

Arról nincsenek információk, hogy a jövőben mennyi készüléket fognak Indiában gyártani, sem azt, hogy mely városokban tervez a Google gyárakat építeni vagy a már meglévőkben gyártatni. India az elmúlt években kitárta kapuit a nyugati technológiai szereplők előtt, amivel gazdaságát elkezdheti megerősíteni, hiszen közel sincs olyan szinten mint például Kína vagy Dél-Korea.
2 hozzászólás

Hentes

9 hónapja, 1 hete és 6 napja

Ésszerű lépés, és sokan valószínűleg ugyanígy fognak tenni.

válasz erre

CharlieFirpo

9 hónapja, 1 hete és 6 napja

India lesz az új Kína.

válasz erre