Az Apple szerint duplájára nőtt az iPhone 15 készülékek akkumulátorának az időtartama

2024. február 21.
18.1451
csirkee profilja, adatai
csirkee
A cupertinói vállalat frissítette az iPhone 15 akkumulátorának élettartamát miután új teszteknek vetették alá, mindez azt jelenti, hogy az eddigi 500 ciklus helyett az új készülékek már képesek 1000 ciklus után is megtartani eredeti töltési kapacitásuk 80 százalékát.

Az Apple nemrégiben ismét tesztnek vetette alá az iPhone 15 szériájának a készülékeit, melyeket tavaly szeptemberben mutatott be. A legfrissebb szimulációk szerint a vállalat alulbecsülte a telefonok akkumulátorainak az élettartamát és a szokásos 500 ciklus helyett már 1000 ciklusig képesek megtartani a töltési kapacitásuk 80 százalékát.

Az Apple valószínűleg azért tesztelte újra készülékeit, hogy megfeleljen az újabb EU-s szabályozásnak, mely előírja a vállalatoknak, hogy hosszabb élettartamú eszközöket gyártsanak a veszélyes elektronikai hulladék mennyiségének csökkentése érdekében. 2025 nyarától ugyanis már nem csak a nagy háztartási gépeken látunk majd energiacímkéket, hanem a kisebb elektronikai termékeknél is. A cég hamarosan megvizsgálja, hogy a régebbi modellek becsléseit frissíteni kell-e.
4 hozzászólás

Ronalddo

2 hónapja,

Na az azért elég komoly! MBP-t is duplázhatnák. röhögő smiley

válasz erre

petrovicsz

2 hónapja,

Ez eddig a Prókra volt jellemző. Nem rossz.

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja,

Nekem nincs vele gondom most sem.

válasz erre

Harder

2 hónapja, 1 napja

Az mondjuk bármilyen hülyén is hangzik, de nagy lépés!

válasz erre