Az Apple saját MI helyett inkább a Google Gemini generatív MI modelljét használná

2024. március 18.
21.0981
csirkee profilja, adatai
csirkee
A cupertinói techvállalat mesterséges intelligencia modellek terén nagyon lemaradt a versenytársakhoz képest, emiatt nagy a nyomás a vállalaton, hogy ezen minél előbb változtasson és a legfrissebb pletykák szerint egy saját MI modell helyett, inkább a Google-höz fordulna.

A Bloomberg legfrissebb információi szerint az Apple és a Google tárgyalásokba kezdett a Gemini generatív AI modell licencelése kapcsán. Néhány hete még arról írtunk, hogy az Apple egyre közelebb van egy saját mesterséges intelligencia modell létrehozásához, melyet leghamarabb az idei WWDC fejlesztői konferenciáján mutathat be. Most azonban más hírek érkeztek iparági forrásoktól.

A tárgyalások arról szólnak, hogy engedélyezzék a Gemini néhány új funkcióját, amelyek az iPhone-szoftverhez idén fognak megjelenni. A szerződés pontos részleteit még tárgyalja a két fél, de nagyon úgy tűnik, hogy a Google és az Apple ismét együtt fognak dolgozni. Korábban ugyanis az Apple lehetővé tette, hogy a Google legyen az alapértelmezett keresőmotor az Apple Safari webböngészőjében.

Az együttműködés mindkét fél számára win-win helyzetet teremtene, ugyanis így a Gemini 2 milliárd iPhone felhasználóhoz tudna eljutni, amivel felzárkózna a versenytársakhoz, az Applenek pedig nem kellene a fejlesztéssel bajlódnia. A pletykák szerint a Google Geminije mellett az OpenAI ChatGPT-je is szóba került az Applenél, mint lehetséges partner.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a múlt hónapban azt nyilatkozta, hogy a vállalat "jelentős mértékben" fektet be a generatív mesterséges intelligencia fejlesztésébe, és még ebben az évben többet fog elárulni a technológia használatára vonatkozó terveikről.
2 hozzászólás

Porthos

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Mondjuk egy ilyen Siri után nem is csodálom. röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Mondjuk ennek én nem örülök iPhone-osként.

válasz erre